Creu Roja pretén seguir potenciant els «Tallers de proximitat» a Sant Vicenç

El passat 2016, un total de 21 persones grans hi van prendre part

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:30h
Creu Roja Manresa va atendre, durant el 2016, 21 persones de Sant Vicenç de Castellet a través de dos programes: una trobada quinzenal d'acompanyament a persones soles i targetes mensuals d'alimentació.
 
En tots dos casos el suport i l'ajuda va anar destinada al col·lectiu de gent gran derivat des dels Serveis Socials de l'Ajuntament amb qui fa tres anys Creu Roja va signar un conveni. A través d'aquest acord, l'assemblea de Creu Roja a Manresa disposa d'un punt de presència en aquesta població que es visualitza amb l'espai cedit pel consistori. En el local en qüestió s'hi realitza, cada quinze dies, una trobada que rep el nom de Taller de proximitat, que té com a objectiu principal fer un acompanyament a persones grans que es troben molt soles.
 
En aquestes cites quinzenals els voluntaris van a buscar les persones grans al seu domicili i les porten fins el local on duen a terme diferents activitats (tallers, xerrades, manualitats, festes...), moltes d'elles relacionades amb l'època de l'any com Nadal, carnestoltes, Sant Jordi o la castanyada. El perfil d'usuaris d'aquesta activitat és el d'una persona gran que, en la majoria dels casos, viu sola a casa.

Durant el passat any 2016, onze persones van participar les trobades, acompanyades per un grup de quatre voluntaris.
 
Per aquest 2017 l'objectiu principal de Creu Roja Manresa a la població bagenca és fer créixer l'equip de voluntaris perquè s'incorporin al Taller de proximitat i en altres projectes amb els quals s'està treballant com un nou programa de salut