Una setantena de persones caminen a Moià per una tinença responsable d'animals

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:22h
La caminada va comptar amb la participació d'una setantena de persones
La caminada va comptar amb la participació d'una setantena de persones | AjM
Aquest passat diumenge va tenir lloc la primera caminada solidària amb gossos a favor del CAAD (Centre d'Acollida d'Animals Domèstics del Moianès). La iniciativa va sorgir de la classe de 3r d'ESO A de l'Institut Moianès, en el marc del projecte de promoció de la participació del jovent 3D. Aquest projecte va tenir el suport de diferents entitats i institucions per aconseguir-lo fer realitat.

La caminada va comptar amb la participació d'unes 70 persones, algunes d'elles amb gossos, en un ambient festiu i de respecte als animals de companyia. Tant el CAAD com el seu grup de voluntaris, així com la recent formada Patrulla Canina de van voler implicar-se en la iniciativa donant a conèixer quina és la realitat dels animals que viuen al centre d'acollida.

La caminada solidària, que va començar a la plaça de l'Ajuntament a les vuit del matí, va arribar al CAAD unes tres hores més tard. Allà, després d'un esmorzar popular, es va fer una visita per les instal·lacions del centre i es van poder conèixer els diferents animals que hi resideixen. 

L'Ajuntament s'implica en la causa

En el marc d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Moià ha inaugurat la campanya per la Tinença Responsable d'Animals de Companyia al municipi, impulsada des de la Regidoria de Civisme i Tercer Sector. Aquesta campanya es divideix en tres subcampanyes desplegades al llarg del temps i relacionades amb diferents aspectes importants que cal abordar al municipi en relació als animals de companyia (maltractament, abandonament i acollida de l'animal; normes bàsiques relacionades amb els animals de companyia per a una bona convivència, i identificació i esterilització).

Per conèixer aquesta realitat i saber quines són les necessitats pel que fa la bona convivència, s'ha col·laborat amb el Centre d'Acollida d'Animals Domèstics de Moianès (CAAD) i les associacions de la Patrulla Canina i el Refugi d'Animals Abandonats del Moianès (RAAM).
Arxivat a