Corpus

L'artesania popular de les Enramades vesteix Sallent de colors

En destaca l'increment de carrers engalanats i la seva relació amb temes locals

Juntament amb l'enramada dels carrers, les festes del Corpus a Sallent porten associat un ampli programa d'actes que es desenvolupa al llarg de cinc dies

Enramades de Sallent, 2017

«El Retaule dels Embotits» de les Enramades de Sallent aplega 900 persones

, Sallent | 18/06/2017 a les 17:52h
Arxivat a: Fires i festes, Enramades Sallent, corpus
Sallent s'ha engalanat de colors per Corpus | Àlex Gómez Ribera
Aquesta notícia es va publicar originalment el 18/06/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Passejar-se aquests dies pels carrers de Sallent és fixar-se constantment en la gran quantitat de detalls que contenen les ornamentacions de les seves Enramades. En una època marcada per la mecanització i les noves tecnologies és una bonica paradoxa la utilització de tot un conjunt de solucions manuals que acaben engalanant els carrer del centre del poble de colors i ambient festiu, un treball d'artesania popular que fa evident l'esforç fet durant mesos pels veïns de Sallent.

Enguany els carrers enramats s'han incrementat ja que, apart dels veïns dels mateixos carrers, s'hi han sumat nous col·laboradors procedents d'entitats del poble que s'han responsabilitzat d'engalanar alguns espais concrets. Una altre dels destacats d'aquesta edició és la inclusió, en diversos vials, d'una ornamentació basada en temes locals.

Un dels espais on s'ha fet patent la temàtica local és al primer tram del carrer del Cos, en aquest indret l'ambientació gira al voltant del Carnaval del Sallent, una altra de les festes de referència al municipi, disfresses, elements festius i cartells d'edicions passades fan un repàs a la trajectòria d'aquest esdeveniment. Els temes sallentins també es fan evidents en el tercer tram del carrer del Cos, decorat amb temes florals i referències a cases o indrets de Sallent. La travessia del Teatre fa una mirada a la història del Radio Sallent, aquest mitja de comunicació s'ha encarregat de la decoració d'aquest vial fent referència als programes emesos i als seus col·laboradors. Finalment, dins l'apartat d'espais enramats amb temàtica local, cal tenir en compte la plaça Joan Vilaseca i la seva recreació de l'antic cinema Condal de Sallent, avui ja desaparegut. A la plaça s'hi ha representat la platea i l'escenari del cinema, tot plegat envoltat de cartells històrics de les pel·lícules que s'havien representat en aquest equipament. Aquest punt de les Enramades s'ha auto denominat com a espai autogestionat fent saber als visitants que han renunciat a la subvenció de l'Ajuntament que els corresponia per engalanar la plaça.

Més enllà dels temes locals, les Enramades també han explorat altres temes. El carrer de Sant Bernat ha recreat el conte d'Alícia en el País de les Meravelles, representant, segons la part del carrer, alguns dels entorns més destacats per on transcorre aquest conte. El tram central del carrer del Cos ha representat un bosc amb fulles de colors groguencs i vermellosos, el carrer Guimerà s'ha ambientat en un entorn floral inspirat en la cançó Tant de bo del grup Txarango, el carrer de la Unió ha fet un repàs al món del cinema fent referència a les pel·lícules més emblemàtiques del setè art, finalment, el carrer Nou s'ha inspirat en les matemàtiques convidant als vianants a resoldre diferents enigmes relacionats amb el món dels números. També s'han engalanat altres espais com el carrer Clos, la plaça Josep Anselm Clavé, el carrer Verge de Fussimanya, la plaça de la Pau i el carrer Sant Esteve.

La mostra de balls i danses, acte destacat del diumenge d'Enramades

Juntament amb l'enramada dels carrers, les festes del Corpus a Sallent porten associat un ampli programa d'actes que es desenvolupa al llarg de cinc dies. Un dels actes destacats d'aquest diumenge ha estat la mostra de balls i danses a càrrec dels nans i gegants del municipi, juntament amb l'Esbart Vila de Sallent. L'acte, que s'ha fet sota un sol de justícia, ha estat acompanyat per la música en directe de la Cobla Súria, la novetat d'enguany ha estat l'estrena de la versió en música de cobla de la tonada popular de les Balladetes, un arranjament fet pel compositor Jaume Riu. L'acte ha acabat amb un galop final fet per integrants de l'esbart i del públic.

Un altre dels esdeveniments destacats d'aquests dies ha estat la representació, aquest dissabte, de El retaule dels embotits, un espectacle que ha arribat a la vuitena edició iniciant una nova etapa amb la direcció de Tàtels Pérez, i que ha aplegat 900 espectadors en dues representacions. A més a més la representació s'ha fet per primer cop a Cal Carrera, fent una pre-estrena del que serà, a partir del proper setembre, el nou espai escènic de Sallent.

Els actes de les Enramades de Sallent s'allarguen fins aquest dilluns al vespre quan és previst que es realitzi el sopar d'enramadors.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Manresa estrena dissabte la seva capitalitat cultural catalana | AjM
01/01/1970
Del divendres 19 al diumenge 21 de gener
01/01/1970
Relació de serveis funeraris al Bages per al dia 19
El programa de Susanna Griso parlant dels Pastorets de Sant Salvador de Guardiola | A3
La Cia Bivouac actuarà al Kursaal el 2 de febrer | Promocional
01/01/1970
Al Kursaal, el divendres, 2 de febrer