L'Ajuntament retirarà del Nou Congost la placa d'inauguració que cita a Jordi Pujol

La proposició del PSC va obtenir els vots favorables de la CUP i de Ciutadans, mentre que la resta de forces es van abstenir

Placa del pavelló del Nou Congost que vol substituir el PSC
Placa del pavelló del Nou Congost que vol substituir el PSC | DBT
Redacció
18 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:12h
L'Ajuntament retirarà la placa que recorda la inauguració del pavelló del Nou Congost presidida per l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, el novembre de 1992. Així ho va decidir el ple de Manresa el passat dijous sobre una proposta del PSC que va rebre el suport de la CUP i de Ciutadans i l'abstenció de la resta de forces. La placa serà retirada i substituïda per una que no citi l'expresident quan hi hagi diners per fer-ho".

El president i portaveu del grup socialista, Felip González va justificar que, malgrat que encara no hi hagi cap sentència en contra seva, "Jordi Pujol és, com a mínim, un evasor fiscal confés a qui se li ha retirat la condició de Molt Honorable, precisament per aquest motiu".

Per part de la CUP, Jordi Masdeu va avançar que el seu grup votaria a favor de la moció, i es va preguntar si "a la ciutat no hi ha cap placa sobre Narcís Serra", també implicat en diverses acusacions sobre la seva gertió al capdavant de Caixa Catalunya. Seguint en aquesta línia, Masdeu va ironitzar sobre el fet que si a Sabadell prenen la mateixa mesura "tindran molta feina al voltant de Bustos i els implicats en el cas Mercuri". Masdeu també va recordar-li a González que a la ciutat hi ha altres plaques amb el nom de Pujol.

Des del govern, Mireia Estefanell, que tornava a intervenir en ple després del cas Vermell, recordava que la placa "no és de reconeixement cap a Jordi Pujol, tot i que és cert que és massa personalista". La portaveu d'ERC a l'Ajuntament va parlar de prudència per demanar "que es respectin uns terminis mínims per no ficar la pota", o sigui, que es concretin les acusacions contra l'expresident. I finalment, va acusar Gonzélz de buscar "la desunió entre els partits independentistes, cosa que no aconseguirà". Per part de CDC, la seva portaveu, Àuria Caus, va defensar el llegat polític de Pujol, però també va admetre "que el seu nom genera rebuig".

En les rèpliques, Felip González va "felicitar-se" que Mireia Estefanell tornés a intervenir en el ple i li va etzibar que són les disputes entre CDC i ERC, "són vostès", els qui provoquen "la desunió entre els partits independentistes", i a Masdeu li va contestar que "cal treure totes les plaques de Jordi Pujol", i sobre el cas Mercuri li va recordar que "cal anar amb compte ja que alguns dels que estaven sent investigats ja han estat desimputats".

Finalment, Masdeu va demanar a CDC i ERC que "siguin més valents", en coneixer que s'abstindrien en la moció.