La Policia Local de Sant Joan es planta i aconsegueix un compromís de millores

El govern municipal ha atès les reivindicacions laborals dels agents i es tornaran a reunir dilluns

Policies locals de Sant Joan fora de servei, concentrats davant de l'Ajuntament
Policies locals de Sant Joan fora de servei, concentrats davant de l'Ajuntament | Pere Fontanals
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:23h
Els agents de la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada han portat les seves reivindicacions al porxo de l'Ajuntament on han desplegat una pancarta i una taula i cadires aquest divendres al matí mentre durava la reunió entre el seu comitè i representants del govern municipal. Els concentrats fins i tot tenien a punt "una tenda de campanya" perquè estaven disposats a no moure's de lloc fins que el govern municipal no atengués les seves peticions, "peticions que fa quatre anys que demanem", asseguraven. No ha calgut.

Després de més d'una hora de reunió, els representants dels treballadors han sortit amb un compromís del govern d'atendre les seves peticions. Dilluns que ve es tornaran a trobar per posar negre sobre blanc l'esborrany del nou conveni. "Som una de les policies de la comarca amb els sous més baixos, i ens hem d'ocupar de Sant Joan i de Callús", deien mentre estaven concentrats. "Sempre se'ns ha dit que la llei estatal d'estabilitat pressupostària no permet increments en la base del sou, però nosaltres el que demanem és que se'ns pugin els complements de nocturnitat i de festiu, a banda de les dietes", exposaven.

"Fa quatre anys que funcionem amb pròrrogues de l'anterior conveni", i el govern, inicialment, els oferia un petit increment de complements, que els treballadors consideraven insuficient. Finalment, però, s'ha arribat a un punt d'acord, i els agents han desat la taula i les cadires que havien desplegat. Dilluns es formalitzarà el nou acord.

Actualment, la Policia Local de Sant Joan té definides 16 places, tot i que només 15 estan ocupades. A més a més, hi ha dos companys que estan de baixa de llarga durada, "de manera que som 13 agents", expliquen.