El Bus interurbà de Sant Vicenç de Castellet entrarà als Comtals

Redacció
04 d'agost del 2009
La línia del bus interurbà de Sant Vicenç a Manresa entrarà al nucli dels Comtals per recollir els usuaris que es desplacin a Manresa. D’aquesta manera, es donarà resposta a una demanda del barri per millorar la seva mobilitat amb el centre de Manresa.

En concret, entrarà al barri un bus cada dues hores. Serà el de la línia Manresa, Castellgalí i Sant Vicenç. En canvi, la línia Manresa, Castellgalí, Sant Vicenç, Monistrol de Montserrat, que no entra en cap nucli, pararà a la marquesina de peu de carretera. Aquesta mesura entrarà en vigor aquest 17 d’agost. L’aproximació del bus al barri també ha comportat l’asfaltatge de l’accés des de la carretera als Comtals a través del Pont.

Aquesta és una de les últimes reivindicacions del barri en relació a la mobilitat que s’han satisfet. Així, des del març del 2008 fins aquest final d’agost, la mobilitat del barri del Comtals haurà recorregut una transformació molt important:
  • Haurà passat de tenir cinc serveis en direcció Manresa i cinc serveis en direcció sud, abans de l’increment de serveis del març del 2008, a 15 en direcció Manresa i 16 en direcció sud (un cada hora).
  • La integració tarifària, que es va posar en funcionament el passat 1 d’abril, també ha suposat un nou avantatge perquè ha permès als veïns dels Comtals aprofitar el mateix bitllet de bus per moure’s per la ciutat a través del Bus Manresa.
  • A la primavera, els jubilats dels Comtals, Xup i Guix van passar a poder tenir la tarja gratuïta.
  • I a partir del pròxim 17 d’agost, amb l’accés d’un de cada dos busos que paren als Comtals a dins del barri per recollir els veïns, es completa un canvi important d’accessibilitat.
Recordem que el Pla de Serveis del busos interurbans de l’entorn de Manresa (del març del 2008) està pensat per cobrir necessitats de desplaçaments de la comarca del Bages però també per complementar-se al Bus Manresa i permetre desplaçaments interiors de la ciutat.