El festival Desfolca't supera el quart de segle ampliant programació

La 26a edició portarà fins a Calaf una dotzena d'artistes i grups de música folk i tradicional aquest cap de setmana | El festival amplia la seva programació a diumenge gràcies al suport de la Diputació de Barcelona

Torna el Desfolca't a Calaf
Torna el Desfolca't a Calaf | Desfolca't
Redacció
16 de juny del 2017
Desfolca’t és el gran festival de Música Popular i Tradicional de Calaf, que té per objectiu impulsar el ric patrimoni musical de diferents regions del món i aconseguir que les músiques tradicionals siguin viscudes per totes les generacions. La 26a edició del Desfolca't se celebra aquest cap de setmana, i és un esdeveniment cultural plenament consolidat que ja s'ha convertit en una cita de referència del calendari català de festivals musicals.

La programació va encaminada a captar un públic divers, dels més petits als més grans. Així, es combinen activitats de caire familiar i infantil durant el dia - com la “mostra”, que ofereix un tastet de grups de petit format que atreu el públic de totes les edats i gustos - i concerts i balls nocturns per als que tenen ganes de gresca. Una de les singularitats del Desfolca’t són els diferents emplaçaments urbans que s’utilitzen: hi ha actuacions musicals als bars, al carrer i a les places del municipi.

El certamen va néixer l'any 1992 com una trobada d'acordionistes amb la finalitat de potenciar l'acordió diatònic, tocat antigament en els balls de muntanya. Al llarg dels anys ha anat evolucionant fins arribar al seu format actual. Malgrat que el cartell musical és el seu punt fort, el Desfolca't de la capital de l'Alta Segarra, inclourà també tallers i espectacles per a tots els públics.

Gràcies al suport de la Diputació de Barcelona, aquesta 26a edició del festival recuperarà la programació de diumenge, ja que en les darreres edicions s'havia concentrat en dissabte. Desfolca't segueix apostant per la música d’arrel i la promoció de la cultura, amb un programa eminentment festiu. Sense deixar de donar cabuda al folk més tradicional, el festival s’obre a integrar propostes més heterodoxes; des de grups que a través de l’experimentació busquen evolucionar la música d’arrel cap a nous paisatges sonors, fins a conjunts que, partint de panorames musicals molt diversos, busquen en els elements tradicionals sonoritats noves i singulars. És doncs una cita imprescindible pels amants de la música tradicional i popular.
 

Cartell del Desfolca't 2017 Foto: Desfolca't