El govern municipal aprova les retribucions de l'«enèssim» cartipàs

L'alcalde es disculpa per no haver donat explicacions en el ple anterior sobre el relleu d'Estefanell

Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de Manresa
Imatge d'arxiu del ple de l'Ajuntament de Manresa | Pere Fontanals
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:54h
Jordi Masdeu, de la CUP, i Felip González, del PSC, van tornar a la càrrega en el ple d'aquest dijous demanant explicacions al govern sobre la destitució de Mireia Estefanell i la posterior negociació entre CDC i ERC per arribar a un acord sobre el nou cartipàs municipal. Ho van fer després que en el ple de maig, el govern donés el silenci per resposta davant del mateix requeriment, i aprofitant que es dabetia les noves dedicacions i sous dels membres del govern després de la restructuració.

En aquesta ocació, però, el govern va respondre. Ho va fer la portaveu, Àuria Caus, assegurant que no hi ha crisi de confiança entre els dos partits; ho va fer el republicà Marc Aloy, dient que no havia estat una crisi "volguda", i que es va creure que calia "tancar-la" després d'haver donat explicacions en roda de premsa; i quan el debat del dictamen va finalitzar, ho va fer l'alcalde, Valentí Junyent, que va lamentar no haver-ho parlat en el ple anterior.

Un ple de novel·la d'Agatha Christie

"Tres canvis de cartipàs en dos anys mostren la debilitat del govern, gairebé la seva inconsistència", havia volgut fer evident, abans, Masdeu. "Els canvis només obeeixen a les picabaralles del govern, són canvis de curta volada", va seguir. "S'alenteixen les feines, i es confon als tècnics", a més a més de "als ciutadans", va dir que eren les conseqüències de tants canvis. "En total, de 25 regidors que van començar, en queden 20, després de 14 renúncies de candidats que anaven a les llistes", va comptar, "tot plegat com en una novel·la de l'Agatha Christie.

Masdeu també va retreure la falta d'informació sobre el cessament d'Estefanell i la posterior negociació. "Mentre hi va haver la crisi, la CUP no va dir res, i això que els mitjans ens demanaven el nostre parer", va afirmar Masdeu, que va retreure la roda de premsa final sense debat amb els altres grups: "un debat d'aquest tipus no es fa al Regió7 o a NacióManresa".

Per la seva part, el socialista González no dissimulava el seu disgust. "El que ha passat és molt gruixut, i no ens n'han donat informació". I sobre si no hi havia crisi de confiança entre CDC i ERC, González aconsellava els regidors de govern que "això digui-ho a Fontdevila (president local d'ERC) que en el seu bloc no sembla que pensi igual que vostès". També va indignar, i molt, González, el fet que Aloy aprofités el Pla d'Habitatge, el Pla d'Igualtat o el mateix POUM per mostrar com el govern "no s'havia aturat". "No faci servir els plans que hem votat tots per apropiar-se'ls i tirar-nos-els pel cap", li va retreure. Aloy, posteriorment, va dir que la seva única intenció traient els plans al debat "era mostrar que el govern no s'havia aturat per culpa de la crisi".
 
Dedicacions i sous dels regidors de govern de Manresa
RegidorCàrrecDedicacióSalari brut mensual
Valentí JunyentAlcalde49%2.275 euros
Marc AloyRegidor d'Urbanisme i Llicències95%3.704 euros
Joan CalmetRegidor de Turisme i d'Habitatge i Barris95%3.704 euros
Àngels SantolàriaRegidora d'Acció Social i de Cooperació95%3.704 euros
Josep Maria SalaRegidor d'Hisenda i Organització-16.000 euros (indemnització màxima anual)
Jaume TorrasRegidor de RRHH i Transparència i de Protecció Civil80%3.119 euros
Jordi SerracantaRegidor de Qualitat Urbana, Mobilitat i Serveis i d'Esports95%3.704 euros
Anna CrespoRegidors de Cultura i Joventut85%3.314 euros
Àuria CausRegidora de Presidència i de Comunicació90%3.509 euros
Cristina CruzRegidora d'Ocupació i Emprenedoria i de la Dona i Igualtat60%2.074 euros
Jaume ArnauRegidor de Comerç i Mercats i d'Indústria80%2.765 euros
M. Mercè RosichRegidora de Cohesió Social, Gent gran i Salut i d'Ensenyament i Universitats90%3.110 euros
Pol HuguetRegidor de Perticipació Ciutadana i d'Entorn Natural60%2.074 euros
Neus ComellasRegidora de Projecció de Ciutat i de Festes85%2.938 euros