Els cellers de la DO Pla de Bages es donaran a conèixer entre els restauradors

Ho faran en el marc d'una jornada de portes obertes que tindrà lloc el 19 de juny

Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:58h
El proper dilluns 19 de juny els cellers de la Denominació d'Origen Pla de Bages obriran les seves portes al sector professional de la restauració en una jornada que pretén facilitar l'apropament entre l'elaborador i el restaurador per tal de donar a conèixer millor el producte de proximitat.

I és que, tal com exposen els responsables dels cellers en qüestió, "és important que les persones que expliquen el vi al client final puguin conèixer les vinyes, les varietats de raïm amb les que es treballa, així com també veure i palpar el tipus de terreny de cadascuna de les vinyes". En aquesta mateixa línia posen de manifest el valor que té el fet de "poder parlar del procés d'elaboració del vi, la tècnica i els temps d'envelliment a través de les persones que hi treballem".

I és que, tal com afirmen, tot això "ajuda a millorar la coneixença i a construir de manera conjunta el relat i la identitat gastronòmica del territori".

Les visites als diversos cellers s'organitzaran en grups reduïts només de professionals de la restauració. Els horaris d'inici de cada visita als cellers seran a les deu del matí, les dotze del migdia, les quatre de la tarda i les sis de la tarda. Les visites seran d'una durada màxima d'una hora i mitja.

És imprescindible fer una reserva prèvia contactant amb cadascun dels cellers que és vulgui visitar. Les dades de contacte dels cellers es poden consultar clicant aquí.

Els cellers que participen en la jornada seran Abadal; Cava Gibert; Celler Cooperatiu d'Artés-Artium; Celler Les Acàcies; Celler Sanmartí; Celler Solergibert; Collbaix-Celler El Molí; Exibis; Fargas – Fargas; Oller del Mas; Mas de Sant Iscle; Vins Colltor, i Vins Grau.

Cal tenir en compte, a més, que en aquestes portes obertes hi participen els nous cellers recent incorporats a la DO Pla de Bages i també els que no tenen oferta de visites per al públic general.