El consell dels infants de Santpedor celebrarà deu anys amb una gran festa

Serà aquest dissabte i durarà tot el dia

Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:41h
El consell dels infants de Santpedor ha arribat a l'edat de 10 anys. Una dècada en què prop d'un centenar de nens i nenes han participat en projectes per al municipi. És per aquest motiu que, per agrair la feina feta, que l'Ajuntament ha convocat a tots els consellers i ex-consellers a participar d'una festa commemorativa que tindrà lloc aquest dissabte, 17 de juny.

La jornada festiva començarà a la piscina municipal. Allà, i durant tot el matí, hi haurà inflables i l'entrada serà gratuïta per als nens de 3 a 12 anys. A la tarda, a dos quarts de sis, es durà a terme un plenari a l'Auditori del Convent de Sant Francesc, en el qual es farà efectiu el relleu de consellers. Seguidament hi haurà una taula rodona moderada per Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista. Per acabar, a les vuit del vespre, la música agafarà protagonisme. I és que a la plaça Gran s'oferiran les actuacions de la Big Band de l'escola de música del poble, un sopar, i més música a càrrec d'un discjòquei.

El consell dels infants de Santpedor va ser un dels consells pioners a la comarca del Bages. En tot aquest temps els joves consellers han fet aportacions, algunes de les quals s'han tirat endavant i han comportat millores al poble. Així, s'ha fet un tram de carril bici al poble, una campanya de sensibilització per a la recollida d'excrements de gossos i altres coses com per exemple instal·lar una taula de ping pong o una zona de skate als parcs del municipi.

El consell dels infants es renova cada any amb nous membres. A més dels projectes que busquen transformar el municipi, el consell dels infants participa activament en la festa major i en diferents accions solidàries i de consciència com és el cas dels actes organitzats per commemorar els drets dels infants.
Arxivat a