El CTM i la fundació empresarial Eurochile col·laboraran en projectes d'innovació

Catalunya i Xile col·laboraran el projectes d'innovació
Catalunya i Xile col·laboraran el projectes d'innovació | CTM
Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:35h
El centre tecnològic Eurecat (al qual pertany CTM) i la fundació empresarial Eurochile exploraran vies de col·laboració destinades a impulsar la innovació i la competitivitat de les petites i mitjanes empreses xilenes i catalanes en àmbits com la gestió de l'aigua i la sostenibilitat, mitjançant el desenvolupament de projectes conjunts.

En aquest sentit, el director d'Eurochile, José Aravena, s'ha reunit a Barcelona amb el director general Corporatiu i d'Operacions d'Eurecat, Xavier López, per analitzar possibles accions conjuntes i ha visitat després les instal·lacions d'Eurecat-CTM, a Manresa, on ha conegut les capacitats del centre tecnològic en el camp de la sostenibilitat i de l'economia circular.

La col·laboració amb Eurochile s'inscriu en l'estratègia d'internacionalització d'Eurecat, que té entre les seves prioritats Xile, on està executant un projecte de vigilància tecnològica amb la Universitat de Santiago i on té previst participar en una missió empresarial a finals de juny relacionada amb manufactura avançada, organitzada per ACCIÓ.

L'estratègia d'internacionalització d'Eurecat està fonamentada en el suport a les empreses catalanes en els seus processos d'internacionalització mitjançant la transferència tecnològica, en la promoció dels contactes i de les relacions amb altres centres de recerca i xarxes internacionals i en la comercialització del catàleg de productes i serveis del centre.

La Fundació Empresarial Eurochile és una fundació de caràcter autònom i sense ànim de lucre. Els seus socis són la Unió Europea i l'Estat de Xile i la seva missió és crear, promoure i consolidar els vincles econòmics, comercials i tecnològics entre empresaris i institucions tant públiques com privades d'Europa i Xile, amb una orientació especial cap a les pimes.

Eurochile està enfocada principalment en els sectors d'aliments i turisme i és un vincle amb Europa per millorar-ne la competitivitat a través de la transferència tecnològica, la promoció de negocis i el desenvolupament de projectes. Les seves línies d'acció abasten la promoció de negocis cap Europa, la innovació conjunta xilè-europea, la generació de pols de desenvolupament territorial i el desenvolupament de fòrums i plataformes de cooperació i intercanvi.