L'escola de música d'Artés denuncia la situació dels refugiats a través d'una cantata

Porta per nom "El món és prou gran" i s'estrenarà aquest dissabte a la Sala 2 de Gener d'Artés

Els creadors de la cantata juntament amb la directora de l'Escola Municipal de Música d'Artés
Els creadors de la cantata juntament amb la directora de l'Escola Municipal de Música d'Artés | EMMArtés
Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:45h
Aquest dissabte, 17 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, es podrà veure, per primera vegada, la cantata El món és prou gran, una proposta sorgida de l'Escola Municipal de Música d'Artés que pretén, a través d'una història musical, "explicar, compartir i conscienciar a tanta gent com es pugui de la situació injusta que estan vivint cada dia persones que són com nosaltres", manifesten des del centre, al·ludint al conflicte dels refugiats i afegint que "com a mestres, la nostra responsabilitat és explicar el que passa als infants i als joves, que en un futur proper hauran de prendre decisions importants.

Amb música de David Martell i text de Carles Suero i Lluís Forcada, en El món és prou gran es relata el periple d’uns personatges (nens i nenes, nois i noies, pares i mares) que es veuen obligats a abandonar els seus països a causa de la guerra, les injustícies, la fam i la por, amb l'objectiu de buscar una vida millor. Durant el viatge d'abandó de les seves llars, els protagonistes conviuran amb el cansament, el dolor, les esperances, les decepcions, i coneixeran persones amb les quals acabaran establint un gran vincle d'amistat. Tots ells compartiran penes i alegries (poques) quan arribin al camp de refugiats, però també hauran de fer front a la desil·lusió quan es pensin que la seva situació no té sortida. Tot això, sense perdre l'esperança de retrobar la pau i la vida si arriben a un nou país.

En la cantata hi participaran un total de 200 alumnes de l'escola de música d'Artés, així com també 14 músics professionals i 16 actors, que també són alumnes del centre. El primer passi de l'espectacle es farà aquest dissabte, 17 de juny, a la Sala 2 de Gener d'Artés, i començarà a dos quarts de nou del vespre. Les entrades per a assistir-hi tenen un preu de 4 euros i es poden comprar a la mateixa escola de música.

La segona i tercera representacions tindran lloc a la sala gran del Kursaal, el dijous 22 de juny. Es farà un primer passi a les sis de la tarda i un altre a les vuit del vespre. Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir a les taquilles del Kursaal o trucant al 93.872.36.36.

Més que una cantata

La cantata, a banda de ser una història musical, també és un projecte que va més enllà. Quan es va començar a gestar, des de l'escola de música d'Artés es va creure important tenir al costat persones que coneguessin pel que estan passant els refugiats. És per això que van organitzar una xerrada que va comptar amb les ponències d'Alguer Miquel, cantant de Txarango, i de Francesc Mateu, director d'Intermon Oxfam.

Durant el transcurs de l'obra, a més, es cantarà la cançó Carta al President. Es tracta d'un escrit que els mateixos alumnes van redactar per enviar a Carles Puigdemont, tot demanant que s'acollís a tothom que ho necessités. A hores d'ara, el President de la Generalitat ja l'ha d'haver rebut. De fet, els alumnes manifestes que "esperem amb il·lusió la seva resposta".