La Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa visita Súria

Demostració d'un ballester de les Caramelles de Súria en la trobada de la Coordinadora de Jubilats
Demostració d'un ballester de les Caramelles de Súria en la trobada de la Coordinadora de Jubilats | AjSú
Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:11h
Prop d'un centenar de persones procedents de set residències de gent gran de Manresa van visitar Súria en la sortida anual de la comissió assistencial de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa. Les persones participants van ser convidades a una recepció de benvinguda en la qual es va parlar de les Caramelles i de l'activitat minera com a dos dels elements característics de la vila.

La recepció va tenir lloc a la sala d'actes de la Residència Bell Repòs. L'acte va ser organitzat per l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament i va comptar amb la col·laboració de caramellaires suriencs i de l'empresa ICL.

La regidora de Benestar Social, Carme Besa, es va adreçar a les persones participants per agrair la seva presència a Súria. Carme Besa també va parlar sobre la història de la vila i alguns dels seus principals trets d'identitat, com el patrimoni geològic, el Poble Vell i les principals festes i tradicions.

Per la seva banda, el president honorífic de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa i responsable de la comissió assistencial, Josep Maria Ballonga, va donar les gràcies a l'Ajuntament de Súria i a les persones que van fer possible "aquesta trobada d'esplai i alegria".

En el transcurs de l'acte es van projectar vídeos sobre les Caramelles i sobre l'activitat minera a la vila. A més, tres caramellaires suriencs van oferir una descripció de la festa i dels seus elements característics, a més d'una demostració de ballesta. L'empresa ICL també hi va aportar una mostra de minerals i de material miner.

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Súria expressa el seu agraïment a la residència Bell Repòs i a les persones que van fer possible la celebració d'aquesta trobada.
Arxivat a