Presentació de llibre

Vilajosana presenta una segona edició millorada del seu «Sentir Manresa»

L'autora i l'alcalde destaquen que "és un llibre ideal per regalar", ja que "no és ni una guia turística ni un llibre de postals", sinó "un llibre tranquil, plàcid, de mirada molt subjectiva"

per Pere Fontanals, Manresa | 14 de juny de 2017 a les 21:23 |
L'editor Antoni Daura, l'alcalde Valentí Junyent, i l'autora Anna Vilajosana | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Anna Vilajosana ha presentat, gairebé 10 anys després, la segona edició del seu llibre "Sentir Manresa", "un llibre vivencial, no històric" d'una ciutat que "no és la millor, però que és la nostra", ha apuntat després l'alcalde. "Em fa molta il·lusió presentar aquesta segona edició, perquè sona sentit a la primera", ha remarcat al principi de la presentació als mitjans. És un llibre que mostra Manresa, "una ciutat en constant canvi", des del sentir de l'autora, "sentir d'escoltar i sentir d'emocionar-se".

El volum està dividit en set capítols i té el mateix número de fotos que de pàgines, foto amunt pàgina avall. El disseny i la composició, que ha anat a càrrec d'Ignasi Torres, convida a regalar-lo. De fet, l'alcalde Valentí Junyent, que ha acompanyat Anna Vilajosana i l'editor Antoni Daura (Parcir) en la presentació, ha recordat que quan es va acomiadar de l'ACB per presentar-se de candidat a les eleccions de 2011, als periodistes que seguien l'actualitat del bàsquet els va regalar un exemplar de la primera edició. "És un llibre ideal per regalar: explica Manresa des de la quotidianitat, i ho fa en tres idiomes", en castellà i anglès, a més a més del català.


Aquesta segona edició arriba revisada respecte de la primera, amb noves fotografies i amb un últim capítol totalment nou, "parlava de coses que ara ja no hi són o han canviat". Destaca del llibre, que a banda del text, Anna Vilajosana també ha fet les fotografies, "alguna però, és del Xavier Serrano -el seu marit-", ha advertit. "És un llibre tranquil, plàcid, de mirada molt subjectiva", "no és ni una guia turística ni un llibre de postals", ha apuntat tot resumint.

La primera edició va ser portada conjuntament per Parcir i Zenobita, mentre que aquesta segona ha estat editada, només, per Parcir. Aquesta segona edició arriba amb una tirada de mil exemplars, igual que va tenir la primera "que es va esgotar bastant ràpidament", apunta Daura. La presentació al gran públic tindrà lloc a l'Espai Rubiralta el proper dia 22 de juny, a les 8 del vespre, i serà el format diàleg entre l'autora i l'escriptor Genís Sinca.

 

Participació