Una sentència ferma obliga a l'Ajuntament de Santpedor a penjar la «rojigualda»

La bandera espanyola entre la local i la senyera a Santpedor
La bandera espanyola entre la local i la senyera a Santpedor | ERC
Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:35h
L'Ajuntament de Santpedor torna a tenir en el seu balcó principal la bandera d'Espanya, tot i que a la part interior, després que una sentència ferma per la denúncia de la Delegació del Govern Espanyol hagi informat al seu alcalde, Xavier Codina, que en cas d'incomplir-la seria multat i inhabilitat per desenvolupar qualsevol càrrec públic.

Al balcó de l'Ajuntament de Santpedor hi onejava la senyera, la bandera municipal i l'estelada des que n'era alcaldessa Laura Vilagrà. La Delegació del Govern Espanyol va obrir expedient i va instar el consistori a reposar la bandera espanyola. En el transcurs d'aquests anys, l'Ajuntament ha esgotat les vies legals amb recursos i al·legacions fins que ara fa unes setmanes va arribar la sentència ferma que els obligava a la reposició sota amenaces de multa i inhabilitació.

Davant d'aquest fet, l'Ajuntament ha retirat les banderes de la façana i les ha situat a la seva part interior del bancó, de tal manera que l'espanyola no d'hi veu. Diversos municipis del Bages i el Moianès també han hagut de tornar a posar la bandera després de completar tota la via administrativa.
Arxivat a