El PSC demana treure el nom de Jordi Pujol de la placa del Nou Congost

Els socialistes presentaran una moció en aquest sentit al ple de l'Ajuntament de Manresa, i dues més, sobre el Síndic Local de Greuges i el manteniment dels parcs infantils

Placa del pavelló del Nou Congost que vol substituir el PSC
Placa del pavelló del Nou Congost que vol substituir el PSC | DBT
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:51h
El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Manresa demanarà dijous al ple que es retiri la placa de la inauguració del pavelló del Nou Congost i que se substitueixi per una altra que no inclogui el nom de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol i Soley.

En el text de la moció, els socialistes recorden que qui va presidir la inauguració del pavelló, el setembre de 1992, és autor confés d'evasió de capitals, i que a conseqüència d'això va perdre tots els privilegis derivats del seu càrrec, "inclos el tracte de Molt Honorable".

Síndic Local i manteniment dels parcs infantils

A banda de la moció sobre la placa del Nou Congost, el grup municipal socialista presentarà al ple dues proposicions més. Una instant el govern municipal a convocar tots els grups municipals per desencallar la creació de la figura del Síndic Local de Greuges que, com recorden, "s'ha aprovat en diversos plens anteriors". I l'altra demanant que el govern destini un 5% del pressupost "milionari" del Pla de Xoc de Millora de l'Espai Públic "a la millora i reposició del mobiliari urbà d'ús per a infants en els parcs infantils de la ciutat".