La Coral Escriny clou el curs amb la interpretació de la fantasia simfònica «El Mirador»

Redacció
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:52h
La coral Escriny clourà el curs amb un concert a Santpedor i un a Sant Joan de Vilatorrada
La coral Escriny clourà el curs amb un concert a Santpedor i un a Sant Joan de Vilatorrada | Bernat Bozzo
La Coral Escriny de Santpedor, acompanyada de la pianista Lluïsa Vinyes i dirigida per Marc Reguant, oferirà dos concerts aquest mes de juny amb la fantasia simfònica coral El Mirador, del músic sabadellenc Josep Vila, que durant divuit anys va dirigir l'Orfeó Català. Els dos concerts, sota el títol genèric de Cançons, tindran lloc aquest diumenge 18 de juny, a les set de la tarda, a Santpedor i el proper dijous 29 de juny, a les nou del vespre, a Sant Joan de Vilatorrada.

El Mirador és una obra que celebra la diversitat de la música popular i tradicional dels Països Catalans. Estrenada l'any 2003, la peça proposa un ampli recorregut per aquest important patrimoni musical, amb fragments de gairebé una quarantena de cançons, algunes de tan conegudes com Muntanyes del Canigó, La presó de Lleida, Ton pare no té nas, La dama d'Aragó, El Virolai o El cant dels ocells.

La interpretació d'aquesta fantasia simfònica ocuparà la segona part dels dos concerts. I és que la primera estarà centrada en obres corals de quatre destacats autors dels segles XIX i XX: el francès Camille Saint-Saëns, l'anglès Gustav Holst, el rus Serguei Rachmaninoff i el català Cristòfor Taltabull. Es tracta de composicions intimistes que parteixen de textos poètics i són peces en què la música està molt lligada a la paraula i a la prosòdia.

El concert de Santpedor tindrà lloc a l'Auditori del Convent, dins del programa d'actes de la Festa Major. Les entrades són numerades i es poden comprar anticipadament a les llibreries L'Horitzó i Timbaler. Pel que fa al concert de Sant Joan de Vilatorrada, es farà a l'Auditori del Mas Sant Joan. Les entrades anticipades es poden adquirir a l'Escola Municipal de Música, de cinc de la tarda a vuit del vespre.

Amb aquests dos recitals, la Coral Escriny clou les activitats de la temporada 2016-17, marcada per la bona acollida dels quatre concerts d'El Messies de G.F. Händel, una obra interpretada conjuntament amb Camerata Bacasis i diferents solistes a Santpedor i Girona. La formació coral santpedorenca també ha col·laborat en el 60è aniversari de la Innocentada de Manresa, en l'acte central de la campanya Casa nostra, casa vostra a Santpedor en suport de les persones refugiades i en la cloenda de les recents jornades de formació i reconeixement d'Ampans.

El final d'aquest curs també marca l'inici del compte enrere per a la celebració del 50è aniversari de la coral, que començarà a finals d'aquest any 2017.
Arxivat a