El BBVA retira l'acusació a quatre membres de la PAHC de «pertinença a grup criminal»

La fiscalia, però, manté la demanda d'una condemna de 9 mesos i presó per a cadascun d'ells i multes pels danys

La PAHC Bages i la PAH Sabadell en roda de premsa davant els jutjats el passat 29 de maig
La PAHC Bages i la PAH Sabadell en roda de premsa davant els jutjats el passat 29 de maig | Pere Fontanals
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:18h
El BBVA ha retirat l'acusació particular contra quatre membres de la PAHC Bages als qui atribuïen la pintada de sis oficines i caixers de l'entitat bancària a la comarca, durant una nit de març de 2014, segons ha informat la plataforma. La retirada del banc arriba després que el passat 29 de maig els jutjats de Manresa acollissin la vista prèvia sense que s'arribés a acord entre les parts, ja que els acusats ni tan sols no van arribar a escoltar cap proposta que no fos l'arxivament de la causa.

La fiscalia, però, manté l'acusació de "pertinença a grup criminal" per als quatre acusats, per la que sol·licita 9 mesos de presó, i la de danys a raó d'una multa de 22 i 24 mesos a 10 euros diaris, de manera que el proper 22 de juny se celebrarà, igualment, el judici.

Segons la fiscalia, els acusats, que actualment tenen 23 anys dos d'ells, i 37 i 40 anys els altres dos, van fer pintades la nit del 19 al 20 de març d'aquell any, a sis oficines bancàries del BBVA, a Manresa -Sobrerroca i Guimerà-, Sant Vicenç de Castellet, Navarcles i Artés, en una acció en que també es van pintar dues oficines més a Sant Joan de Vilatorrada i Sallent, tot i que d'aquestes dues últimes no se n'ha pogut identificar els autors.

En cas de ser declarats culpables, hauran de fer front a les despeses de neteja i de reparació dels caixers que pugen a poc menys de 4.000 euros, en quatre de les oficines que han estat taxades, i en el que es taxi en les altres dues.

Tal i com informava NacióManresa el març de 2014, l'acció dels activistes de la PAHC es va fer en suport a la PAH Sabadell, que portava disset dies tancada en una oficina del BBVA, tot negociant l'eliminació dels avaladors en els contractes hipotecaris i que, segons denunciaven, topava amb "l'immobilisme" del gran banc.