El Bisbat de Vic mantindrà mn. Boqueras i mn. Estopà al capdavant de la Seu

Tot i la dissolució del Seminari del Poble de Déu, fonts del bisbat recorden que "són, en primer lloc, sacerdots diocesans, i per això estan al servei de la parròquia"

12 de juny del 2017
Actualitzat el 29 de juliol a les 18:45h
La dissolució del Seminari del Poble de Déu al que pertanyien els dos clergues de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa, mn. Boqueras i mn. Estopà, no afectarà a la seva relació amb el presbiteri diocesà, segons han confirmat a NacióManresa fonts del Bisbat de Vic. El bisbat recorda que "els dos mossèns de la parròquia de Santa Maria de la Seu de Manresa són, en primer lloc, sacerdots diocesans, membres del nostre Bisbat de Vic, i per això estan al servei de la parròquia". Aquest servei, recorda, "l'exerceixen" amb "independència d’estar associats a l'extint Seminari del Poble de Déu o a altres confraries, associacions o realitats eclesials".

A més a més, al Bisbat de Vic no li consta "cap fet condemnable que hagi tingut lloc a la parròquia de la Seu", i a més destaquen "el seu esperit de servei a la parròquia, conegut per tots els feligresos, on aquests mossèns són estimats per seu bon fer i entrega".

La dissolució per part de l'Arquebisbat de Barcelona del Seminari del Poble de Déu, al que pertanyien els dos clergues, juntament amb tres seglars, deixava en suspens la relació de mn. Boqueras i mn. Estopà amb l'administració de la basílica de la Seu. En altres places on el Seminari comptava amb seguidors, la reacció de la jerarquia eclesiàstica no havia estat gaire plàcida, com per exemple a Tarragona.

Seminari del Poble de Déu

El declet de l'Arquebisbat per dissoldre el Seminari del Pobla de Déu és merament tècnic i no entra el detalls, però diverses informacions aparegudes en premsa apunten a que l'associació ha estat dissolta per motius teològics, sobretot per la negació del pecat en certes pràctiques sexuals que l'Església considera com a "desordenades". El Seminari del Poble de Déu prenia idees orientals i cristianes, en una disciplina filosòfica que busca, d'aquesta manera, trobar un estat místic.

En tot cas, el Bisbat de Vic ha confirmat a NacióManresa que no li consta "cap fet condemnable que hagi tingut lloc a la parròquia de la Seu".