Les Enramades de Sallent engalanaran setze carrers i places enguany

La festa se celebrarà a partir de dijous de Corpus i finalitzarà el dia 19 de juny

Sallent es torna a Enramar aquest cap de setmana
Sallent es torna a Enramar aquest cap de setmana | Àlex Gómez Ribera
Redacció
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:19h
Aquest dijous de corpus s'inaugura una nova edició de les Enramades, la festa centenària més representativa del patrimoni cultural de Sallent, enguany amb setze carrers enramats i els tradicionals Embotits.

Aquest alt nombre de carrers i places enramades és fruit de l'èxit de participació dels veïns i veïnes i entitats del poble que han fet possible recuperar espais que s'havien deixat d'enramar i incorporar-ne d'altres de nous.

Algunes d'aquestes noves incorporacions són el primer tram del carrer del Cós, que enguany serà ornamentat pels nens i nenes de l'Institut juntament amb els pares de l'Ampa, el carrer Travessia del Teatre enramat per Ràdio Sallent, la plaça de la Verdura a càrrec de l'agrupament Roques Albes, la plaça Joan Vilaseca engalanat per l'Ateneu Rocaus, la plaça Anselm Clavé enramat pel SIAF i els veïns i veïnes així com la plaça Catalunya també a càrrec dels veïns i veïnes.

L'Ajuntament de Sallent, conjuntament amb els Amics de les Enramades, proposa un munt d'activitats per gaudir d'aquesta festa tradicional d'interès nacional. Del 15 al 19 de juny música, ball, cercaviles, DJ's, espectacles infantils, sardanes, ballades de gegants i nans, ompliran l'ambient de la vila. L'Orquestra Maravella serà un dels plats forts del dijous nit i el Retaule dels Embotits, la teatralització de la gesta de crear soldats amb sacs i palla, es podrà veure per primera vegada al teatre municipal Cal Carrera.

Una altra novetat és el recorregut de la inauguració, que per tal d'agilitzar l'acte en vista del nombre de carrers enramats s'iniciarà al barri de Fussimanya amb en Pep Sala com a convidat especial, se seguiran els carrers enramats amb l'acompanyament de l'Esbart Vila de Sallent i la música de l'EMM Cal Moliner i finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament amb vermut popular i l'entrega de records dels carrers enramats.

La festa de les enramades es remunta fa 600 anys amb documentació del s. XIII, quan els carrers es guarnien al pas de la processó de Corpus. Aquest any continuadors d'una antiga tradició, ofereixen un espectacle de llum, color, enginy, esforç, dedicació, creativitat i il·lusió per a petits i grans. Des de l'organització s'espera que enguany hi hagi molta més afluència de públic.
 

Programa de les Enramades de Sallent