Imatge i música electrònica es fusionen al Manrusionica

L'entorn de la basílica de la Seu ha estat, un any més, protagonista del festival

11 de juny del 2017
Actualitzat el 12 de juny a les 0:56h
VIDEOMAPPING «Schockwelle» de Manrusionica sobre la façana de la Seu
VIDEOMAPPING «Schockwelle» de Manrusionica sobre la façana de la Seu | Àlex Gómez Ribera

Vídeo: Àlex Gómez Ribera

Manrusionica ja fa temps que és un referent en el calendari d'esdeveniments manresà, aquest dissabte ho ha demostrat de nou gràcies al seu poder de convocatòria que ha portat un bon nombre de públic cap a l'entorn de la Seu, espai emblemàtic on es desenvolupa gran part del festival. Manrusionica no es vol tancar només a una edat sinó que té una vocació intergeneracional, per això aquest dissabte el festival ha tingut els seus moments tant nocturns com diürns. Les sessions de música electrònica han començat al migdia a l'Electronic Park, al Parc de la Seu, aquest entorn tenia un escenari pels diferents DJ's que hi han anat passant, a més a més, al parc hi havien food trucks amb taules i cadires. Això ha fet que al llarg del dia l'ambient manrusiònic es concentrés a la part posterior de la basílica de la Seu.

Cap al vespre el protagonisme s'ha desplaçat cap a la façana que dona a la plaça de la Reforma, l'anomenat escenari Thunderbitch. Aquest espai ha acollit diferents sessions i DJ's en directe, una de les sessions més destacades ha estat la de Alexander Robotnick, un DJ amb una llarga i dilatada experiència que ja va aconseguir, als anys vuitanta, una presencia internacional destacada. Però un altre dels grans atractius de Manrusionica, apart de la música electrònica, ha estat de nou els videomappings que s'han projectat en fer-se de nit al damunt de la façana de la Seu, un dinamisme d'imatges que s'ha fusionat amb tot l'ambient musical. Un dels moments destacats del videomapping ha estat l'estrena de la projecció Schockwelle, una fusió d'imatge i so creada expressament per a l'ocasió i on, entre d'altres, hi han participat els manresans Gerard 3D i Gabriel Casanova. Schockwelle està inspirada en el concepte de convertir les ones de so en imatges projectades al damunt de la façana, la projecció s'ha fet a mitjanit i ha durat 10 minuts, tot seguit ha continuat la projecció de la resta de videomappings acompanyada pel DJ Uroz.

L'esplanada de davant les escales de la Seu s'ha omplert de gom a gom per escoltar les creacions de música electrònica d'una Manrusionica que ha aquest any ha volgut potenciar les sessions live amb els DJ's creant la música en directe. L'entorn de la Seu ha estat el principal escenari de Manrusionica però aquest s'ha complementat amb la Sala Stroika on era previst que la mateixa nit hi haguessin diverses sessions de música electrònica.