L'ICS del Bages acull deu nous especialistes en formació

Els 25 nous especialistes en formació de l'ICS Catalunya Central
Els 25 nous especialistes en formació de l'ICS Catalunya Central | ICS
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 21:11h
A primera hora de la tarda d'aquest divendres s'ha celebrat a la seu de la Gerència Territorial Catalunya Central de l'ICS, a Sant Fruitós de Bages, l'acte d'acollida dels 25 especialistes en formació —vint dels quals corresponen a l'especialitat de medicina de família i cinc a infermeria familiar i comunitària. En el decurs de l'acte, la gerent territorial Anna Aran ha destacat els valors associats a la formació d'especialistes, una activitat que obliga tothom al debat, a la interpel·lació i a la millora contínua. Deu d'aquests especialistes treballaran al Bages.

Els metges interns residents (MIR) en l'especialitat de medicina de família seguiran el pla de formació durant un període de quatre anys, fins al 2021. De medicina de família, n'hi ha vuit que estaran adscrits a centres d'atenció primària del Bages; set que ho estaran a centres d'Osona i cinc, a centres de l'Anoia. Pel que fa a les especialistes en infermeria familiar i comunitària, estaran a la Unitat Docent Multiprofessional d'Atenció Familiar i Comunitària Catalunya Central els propers dos anys. N'hi haurà dues a l'Anoia, dues al Bages i una a Osona.

La Gerència Territorial Catalunya Central de l'ICS forma, actualment, un total de 87 especialistes en ciències de la salut i la previsió és que aquest nombre augmenti en les futures promocions. La formació d'especialistes respon a les línies estratègiques que l'ICS té establertes, concretament, les relacionades amb la promoció del coneixement entre els professionals.