El Xup recupera els murals històrics del PSUC del Pou de la Catalana

En el marc de "Xup Riera Viva", aquest dissabte es portarà a terme la Jornada d'inspecció de l'estat de salut de la riera de Rajadell a càrrec del Parc de la Sèquia

Dissabte passat es van recuperar les pintades del PSUC de 1977
Dissabte passat es van recuperar les pintades del PSUC de 1977 | AVV Xup
Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:36h
El projecte Xup Riera Viva, que treballa per la promoció sostenible de la Riera de Rajadell al seu pas pel barri del Xup, ha recuperat els murals del Pou rodó de la Catalana, situat a la llera de la riera de Rajadell, enfront el barri del Xup.

El passat dissabte es va realitzar una Jornada participativa de recuperació dels murals del Pou rodó de la Catalana, a càrrec de veïns i veïnes del Xup, sota la direcció de Txema Rico. A la llera de la riera de Rajadell enfront del barri del Xup, es troba aquest històric pou que subministrava aigua a l'antiga central elèctrica coneguda com La Catalana. L'edifici d'estil modernista de La Catalana fou inaugurat l'any 1920 i es calcula que aquest pou també es va construir en aquesta època.

Avui en dia en aquest pou encara es poden observar murals reivindicatius realitzats l'any 1977, poc abans de les primeres eleccions democràtiques de juny del 77, per part de membres de la Comissió d'Arts Plàstiques del PSUC del barri i de la ciutat. Un record de la significativa lluita veïnal, obrera i sindical del barri del Xup. L'activitat va comptar amb la participació de diferents antics membres del PSUC del barri, alguns d'ells autors dels murals originals.

Així mateix, aquest dissabte 10 de juny es portarà a terme la Jornada d'inspecció de l'estat de salut de la riera de Rajadell a càrrec del Parc de la Sèquia.

Aquesta activitat és impulsada per part del projecte Xup Riera Viva, la xarxa d'agents de custòdia de la Riera de Rajadell al seu pas pel barri manresà del Xup, formada per l'AVV del Xup, Meandre, Parc de la Sèquia, Esplai 3 Pins, Escola Muntanya del Drac, l'Institut Manresa 6, PDC Xup, Mediviu i L'Arada. Així mateix, compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, en el marc del foment de l'Anella Verda de Manresa, la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.