Diumenge es fa una visita guiada a l'exposició «Néixer a Manresa 1930 – 1960»

Començarà a les 11 del matí i estarà conduïda per les persones que han participat en el projecte que explicaran aspectes i detalls sobre la maternitat

Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat el 11 de juny a les 21:56h
Aquest diumenge, 11 de juny, tindrà lloc a l'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa una visita guiada per l'exposició Néixer a Manresa 1930 – 1960. Es tracta d'un projecte que gira entorn de la recuperació de la memòria històrica dels naixements a Manresa entre els anys 1930 i 1960 des d'una perspectiva transversal (històrica, sanitària, antropològica, social i cultural).

La visita, que començarà a les 11 del matí, estarà conduïda per les persones que han participat en el projecte i que explicaran detalls sobre els continguts de la mostra com: la maternitat, els aspectes mèdics del naixement, l'ofici de ginecòleg i llevadora, el primer any de vida, els ritus i tradicions, les institucions i els drets de la dona relacionats amb el fet del néixer.

El projecte Néixer a Manresa 1930 – 1960 es va presentar públicament el dia 30 de març i des de llavors s'han dut a terme diversos tallers oberts a la ciutadania per tal que aportessin coneixements i vivències entorn als naixements durant el període 1930-1960.

Així, la mostra es nodreix d'aquestes aportacions que abasten un gran ventall de temes com l'embaràs, el part, el primer any de vida, la mortalitat infantil, els llocs de naixement, l'avortament, els infants abandonats o els drets de la dona i de la maternitat, etc.

D'altra banda, i fins a finals de juny es podrà veure una mostra de llibres a l'entorn de la maternitat a la Biblioteca del Casino.