L'exposició sobre el Neardental del Museu de Moià rep més de 3.000 visites

Inauguració de l'exposició sobre el Neandental al Museu de Moià
Inauguració de l'exposició sobre el Neandental al Museu de Moià | Xavier Rius
Redacció
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 8:54h
L'exposició temporal del Museu de Moià Neanderlife. Moments de la Vida Neandertal ha estat un èxit i ha estat visitada per 3.042 persones des del 28 de gener fins al 5 de juny. 

Per primera vegada s'ha exposat la dent del nen neandertal de Moià i una cinquantena de peces més d'indústria lítica i restes d'animals trobats a la Cova de les Toixoneres per l'equip d'Arqueòlegs de l'IPHES l'agost del 2016.

L'exposició fa un recorregut de manera amena i didàctica a les característiques de la vida de les poblacions neandertals de fa milers d'anys, per poder aprofundir en el coneixement d'aquesta espècie extinta: qui i com eren?, com poblaven l'entorn?, com i de què s'alimentaven?, com i amb què construïen les seves eines?, on vivien?… tot això a través del coneixement que aporten les excavacions arqueològiques realitzades en diversos llocs del nostre territori, i entre ells Moià.

Durant aquest temps el comissari de l'exposició i arqueòleg de l'IPHES, Lluis Batista, ha realitzat xerrades educatives i complementàries sobre la vida en el Paleolític i en el Neolític a les escoles de Moià que ho han sol·licitat.

L'exposició comença ara un itineratge per diferents poblacions de Catalunya. La dent del nen de Moià i les peces exposades retornen als laboratoris de l'IPHES per al seu Estudi.
Arxivat a