L'alcalde de Castellnou plega del Consell Comarcal per intentar evitar una revolta al seu govern municipal

Tot apunta a que, a partir del proper ple municipal que se celebrarà el 13 de juny a la població bagenca, el govern actual del PSC quedarà en minoria

L'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez
L'alcalde de Castellnou, Francesc Martínez | Estefania Escolà
06 de juny del 2017
Actualitzat el 07 de juny a les 14:44h
L'alcalde de Castellnou de Bages, Francesc Martínez, està cada vegada més sol en el seu govern municipal. Tot indica que a partir del proper ple, el 13 de juny, la majoria absoluta que té en l'actualitat es trenqui ja que com a mínim un dels regidors del PSC farà efectiva la seva renúncia a les carteres delegades que hi té assignades i, per tant, el govern quedarà amb quatre efectius, per cinc de l'oposició.

Martínez creu que pot revertir aquesta situació, i per això, un dia abans, el 12, al ple del Consell Comarcal del Bages presentarà la seva renúncia com a conseller, a fi de dedicar-se més a la política municipal, tot i que la versió oficial apunta "motius personals", segons han confirmat a NacióManresa fonts del grup comarcal del PSC.

La seva manera de fer, que l'ha portat a tenir causes obertes al Síndic de Greuges i a l'oficina Antifrau de Catalunya, a més a més d'alguna enganxada amb Interior arran del cas de vigilant municipal, ha acabat afectant, també, a membres del seu govern que veuen en la seva manera de fer, a partir de fets consumats i actuant com un cabdill al poble, un risc per a l'estabilitat municipal.

A nivell comarcal, tot i que en principi no ha estat determinant, tampoc no ha caigut bé en algun dels consellers socialistes que l'alcalde ordenés a la brigada municipal esborrar el mural que l'ANC havia pintat en un transformador de la població, més encara quan mesos enrere el mateix Martínez havia votat en ple a favor d'adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. Alguna que altra discussió ha provocat entre els seus propis companys, igualment, la sospita que l'alcalde cobri per oficiar casaments fora de l'Ajuntament.

També la febre de Martínez per construir un camp de futbol en uns terrenys privats, pagats a preu requalificat, en detriment d'altres parcel·les públiques, que està actualment en fase d'investigació a l'oficina Antifrau, aixeca suspicàcies. I la seva manera unilateral d'actuar en el tema del vigilant de seguretat, que va haver de rectificar de forma matussera obligat per Interior i per una denúncia d'una veïna al Síndic, que va portar aquest òrgan a informar d'intents d'"obstaculitzar" la seva feina, no ha estat gaire ben entesa.

Actualment el ple de l'Auntament de Castellnou de Bages està format per cinc regidors del PSC, tres d'ERC i un de CDC. Si, com sembla, algun dels membres actuals del govern deixen les seves funcions, Francesc Martínez passarà a quedar-se en minoria.