L'escolania de Sant Miquel de Cardona oferirà un concert a l'emblemàtic Firabar

L'escolania de Sant Miquel de Cardona cantarà al Firabar
L'escolania de Sant Miquel de Cardona cantarà al Firabar | Coral Cardonina
Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:23h
La històrica escolania de Cardona es disposa a festejar un aniversari centenari. Enguany es compleixen 325 anys de la fundació de la primera escolania de cantors al temple parroquial de Sant Miquel, una efemèride que els actuals cantaires no han volgut passar per alt. Per aquest motiu, s'estan ultimant els preparatius d'un any de celebracions i festejos commemoratius, així com un recull d'imatges antigues i d'enregistraments històrics del cor de petits cantors parroquials. 

Juntament amb l'Escolania de la Mare de Déu del Claustre de Solsona, la cardonina és una de les poques escolanies que segueixen en actiu al bisbat de Solsona i una de les més antigues de Catalunya. Va ser fundada l'any 1692 per solemnitzar la litúrgia de l'Església de Sant Miquel i l'any 1958, amb l'arribada de Mn. Josep M. Casafont a Cardona, va reactivar-se i va multiplicar les seves activitats. D'ençà de 2013, la dirigeix el musicòleg Ovidi Cobacho i s'ha integrat dins la Federació Catalana de Pueri Cantores.   

Així doncs, i per celebrar l'efemèride, aquest diumenge, 11 de juny, a dos quarts d'una del migdia, l'Escolania de Sant Miquel oferirà un concert a l'emblemàtic Firabar de Cardona (plaça de la Fira, 9); un acte que donarà el tret de sortida al calendari de festejos que tindran continuïtat la propera tardor. 

Com ja és habitual, la pianista Francina Ribas Vicente i el guitarrista Josep Torres acompanyaran els joves cantaires, que desglossaran un escollit programa musical que inclourà des de cançons sacres a ritme de tango fins a temes populars i cançons tradicionals. Tot plegat amb la possibilitat de maridar-ho amb un vermut de la casa. 
Arxivat a