Fina Farrés pren el relleu de Jaume Espinal en la direcció de Càritas

Fina Farrés és la nova directora de Càritas Manresa
Fina Farrés és la nova directora de Càritas Manresa | ERC
Redacció
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:58h
Després de 6 anys al capdavant de Càritas, Jaume Espinal, i per precepte estatutari, ha deixat de ser el director de Càritas. Un càrrec que, des de la setmana passada, ja ostenta l'activista Fina Farrés i Arderiu. "Han estat uns anys plens de satisfaccions i de compromisos, al costat de molta gent que s'entrega en cos i ànima pels altres: els meus companys del Consell de Càritas, el personal que hi treballa, tots els voluntaris;  i la gent de les administracions, entitats i institucions amb qui ens hem relacionat", ha expressat Espinal que ha recalcat que durant els anys que ha estat director de l'entitat, "sempre hem procurat transmetre que la gent de Càritas no som gestors de recursos sinó generadors d'esperances".

Durant el seu mandat, a Càritas s'han engegat projectes tan ambiciosos com el de la masoveria urbana que, actualment, ja ha reallotjat una quarantena de persones que vivien en situació de precarietat a la capital del Bages, i que seguirà en els propers anys. Així mateix, i en aquests 6 anys, l'entitat també ha signat nombrosos convenis de col·laboració amb empreses i col·lectius de la comarca com CCOO, Grup Escala, la Joviat, la FSSM o el mateix Ajuntament de Manresa.

Fina Farrés

Guanyadora, aquest 2017, del setzè Premi Maria Casajuana atorgat per ERC, Farrés va néixer a Manresa l'any 1954. De família masovera, va estudiar a l'Oms i de Prat i va continuar amb els estudis a l'Institut Francès. Després de treballar en diverses empreses va acabar treballant de banquera durant 33 anys.

Durant tota la seva vida, ha estat membre activa del món associatiu, des del moviment escolta (a l'Agrupament Escolta Antoni Gaudí), passant per moviments cristians com el Moviment d'estudiants universitaris cristians o el Moviment Utreiam, fins a ser cofundadora de l'Associació dels Amics d'en Pere Casaldàliga. També forma part de moviments  de conscienciació dels conflictes que viu actualment la República Democràtica del Congo i participa al Consell de Solidaritat i al Consell Municipal d'interculturalitat. A més, durant molts anys, ha fet, a Càritas, classes d'alfabetització a dones.