Josep Maria Soler explica a Manresa com s'obre pas l'economia col·laborativa

El consultor considera que es consolidaran els mecanismes alternatius a l'economia tradicional

Redacció
05 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:01h
El consultor Josep Maria Soler durant la xerrada a Share coworking
El consultor Josep Maria Soler durant la xerrada a Share coworking | Share
El consultor en Responsabilitat Social Corporativa, captació de fons i finançament participatiu, Josep Maria Soler, ha presentat davant del públic de la darrera xerrada de Share coworking els principals eixos de treball  en l'àmbit de l'economia col·laborativa. En la seva opinió, va molt més enllà d'una moda o tendència, ja que "ha vingut per quedar-se i és una alternativa de present als mecanismes tradicionals". La irrupció de la tecnologia mòbil i la massificació de l'ús de les xarxes ha obert noves oportunitats que creixen des de baix. 

La col·laboració destaca per ser una eina potent que pot oferir els mateixos serveis o millorats amb menys estructura i per tant amb menys cost d'explotació i menys impacte. Soler va explicar que se socialitzaven els beneficis tant per part de la oferta com de la demanda, creant propostes més sostenibles i competitives. És el cas d'Uber o d'Airbnb i també és el cas de iniciatives col·laboratives en molts altres sectors.

En el camp financer també hi ha moltes opcions. Les aportacions de capital a projectes (crowfunding), el finançament col·lectiu de la inversió (crowdequity) o finançament col·lectiu de préstecs (crowdlending), són algunes de les propostes que ja estan al mercat. Un exemple de plataforma de finançament col·lectiu per a préstecs, Soler va parlar de Ecrowd i com alternativa a la banca tradicional les anomenades empreses Fintech.

Després de la xerrada es va obrir un torn de preguntes que va generar un interessant debat.