Súria i Callús censen el 96 % dels gossos municipals amb el cens genètic caní

En el marc de la campanya de la Mancomunitat del Cardener, a partir del 15 de juny començaran a tramitar-se denúncies pels excrements que es trobin a la via pública

Redacció
05 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:05h
El passat 31 de maig finalitzà el termini perquè els ciutadans i ciutadanes de Súria i Callús poguessin censar genèticament els seus gossos de forma gratuïta. Durant els tres mesos que ha durat la campanya s'han censat un total de 772 gossos en el conjunt d'ambdós municipis. Aquesta campanya també ha servit per inscriure 178 animals que no estaven prèviament censats en els cens municipals. 

A partir d'ara ja és obligatori tenir l'animal censat genèticament i pertinentment inscrit en el cens municipal corresponent. Aquelles persones que no ho hagin realitzat dins del termini de gratuïtat que oferien els Ajuntaments, s'hauran de fer càrrec dels costos que representa. Per a fer-ho caldrà que duguin el seu gos a un veterinari acreditat per la Mancomunitat del Cardener, que li extraurà la mostra de sang i la traslladarà al laboratori encarregat de realitzar l'analítica. Es pot consultar més informació a suria.cat o callus.cat.

Així mateix, la voluntat de les tres administracions un cop finalitzat el cens municipal és iniciar les batudes de recollida i anàlisi d'excrements a la via pública. Inicialment es donaran 15 dies en els quals es posarà un avís sobre tots els excrements que es trobin, però a partir del proper dia 15 de juny, trobar un excrement a la via pública serà motiu de sanció. 
Arxivat a