Els Minyons de Terrassa fan de Santpedor una plaça de 9

Els Minyons de Terrassa han descarregat a Santpedor un 3 de 9
Els Minyons de Terrassa han descarregat a Santpedor un 3 de 9 | CSantpedor
Redacció
04 de juny del 2017
Actualitzat el 05 de juny a les 17:48h

Els Minyons de Terrassa han descarregat a Santpedor un 3 de 9 Foto: CSantpedor

Els Castellers de Santpedor esperaven amb molta expectació la diada del seu tercer aniversari. I el cert és que la jornada no va decebre els amants del món casteller que van gaudir d'un cartell de luxe. Cert és que als locals l'actuació no els va sortir tan bé com en altres ocasions. Però l'actuació de Xicots de Vilafranca i, sobretot, de Minyons de Terrassa va ser de nivell. Els egarencs van convertir la plaça gran de Santpedor en plaça de nou després de descarregar un tres de nou amb folre. La que fa cent trenta-sis amb un sòlid tres de nou. 

La colla de la camisa daurada havia preparat amb moltes ganes l'actuació. La idea era repetir l'actuació que havien fet a principis de maig en la diada de Colles del Bages. Així, a la primera ronda els Castellers de Santpedor van intentar el tres de set. Malgrat que el tronc era prou sòlid i van arribar a col·locar els dosos fins en dues ocasions, es va prendre la decisió de desmuntar el castell. Per a la segona ronda, els Castellers de Santpedor van decidir tirar amunt el quatre de set. Primer van haver de desmuntar el peu. I al segon intent, van desmuntar novament. Semblava que no era el dia dels santpedorencs. A la ronda de repetició, els locals es van treure l'espina amb el set de sis, un castell bonic de veure pel gran nombre de mans que necessita. Més tranquils, a la tercera ronda van optar pel tres de sis aixecat per sota. No va ser el castell alçat de la forma més ortodoxa però l'enxaneta va poder fer l'aleta. La descarregada va ser més tranquil·la. A la ronda de comiat, els Castellers de Santpedor va descarregar tres pilars de quatre. 

Per la seva banda, els Minyons de Terrassa van descarregar un cinc de vuit, el citat tres de nou amb folre, un quatre de vuit i un pilar de sis. I els Xicots de Vilafranca, la torre de set, el quatre de vuit i el tres de vuit. 

La propera actuació dels Castellers de Santpedor serà el 17 de juny a Barcelona amb Castellers de Barcelona i Castellers del Prat. Abans, la colla de la camisa daurada farà dues aparicions en els actes de la seva festa major. Divendres 9 participaran en el ja tradicional castell de penyes. És un dia que es deixa a l'armari la camisa castellera i cadascú es posa la de la seva penya. Enguany, l'actuació estarà marcada per la luctuosa mort d'en Gabri Jódar, un dels primers integrants de la colla. Hi haurà un pilar de dol al seu honor. I diumenge 11, seran a la matinal de cultura popular. 
Arxivat a