Els cellers de la DO Pla de Bages obren portes aquest cap de setmana

Les activitats als diferents cellers estan incloses dins la programació del projecte cultural VI_suals 2017

Abadal serà un dels cellers de la DO Pla de Bages que farà jornada de portes obertes
Abadal serà un dels cellers de la DO Pla de Bages que farà jornada de portes obertes | Jordi Elias
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:56h
El projecte Vi_suals 2017 celebra aquest cap de setmana les jornades de portes obertes als cellers de la DO Pla de Bages, un dels actes més tradicionals de la programació en aquesta edició que té el cep de vinya com a eix temàtic i font d'inspiració.

Així, aquest dissabte i diumenge els cellers donaran a conèixer les seves instal·lacions i presentaran als visitants els vins de qualitat que s'elaboren a la comarca.  Durant dissabte 3 de juny i diumenge 4 de juny es podran visitar seran els següents cellers:

- Celler Solergibert (Artés)
- Celler Cooperatiu d'Artés (Artés)
- Caves Gibert (Artés)
- Abadal (Avinyó)
- Vins Grau (Maians - Castellfollit del Boix)
- Celler el Molí - Collbaix (Manresa)
- Oller del Mas (Manresa)
- Celler Sanmartí (Sallent)
- Mas de Sant Iscle (Sant Fruitós de Bages)
- Fargas-Fargas (Salelles-Sant Salvador de Guardiola)
- Vins Colltor (Santa Maria d'Oló)

Les persones interessades caldrà  que facin reserva prèvia al celler que es vulgui visitar. Podeu consultar les dades de contacte dels cellers a: www.dopladebages.com

Un programa que dóna continuïtat a la promoció de l'art i el vi

Vi_suals és un projecte impulsat conjuntament per la DO Pla de Bages i l'Ajuntament de Manresa amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat i la comarca, com Taula d'Arts Visuals dela Catalunya central, Cercle Artístic de Manresa, Foto Art Manresa i Cine Club Manresa. Es va organitzar per primer cop l'any 2012. 

Coordinat per l'Ajuntament de Manresa, el projecte Vi_suals vol apropar el món artístic a la ciutadania i donar suport a les iniciatives dels creadors, tant en l'àmbit de la difusió com el de la producció. En l'edició d'aquest any es torna a donar continuïtat al protagonisme al sector vinícola, que és un dels de més tradició de la comarca i, alhora, amb més progressió estratègica. 

El vi no sols representa un element gastronòmic i econòmic sinó que és sinònim d'una cultura, d'una identitat i d'un paisatge, per aquest motiu els promotors d'aquesta edició tornaran a sumar esforços per fomentar els vins del Bages i la seva associació amb la creativitat i la cultura artística dels creadors locals.