El CECB proposa introduir-se en el món de les vies ferrades a través d'un monogràfic

El CECB ofereix un monogràfic sobre vies ferrades
El CECB ofereix un monogràfic sobre vies ferrades | Joan Bruc
Redacció
01 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:25h
El Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) ha organitzat un monogràfic per introduir a tothom que hi estigui interessat, en el món de les vides ferrades. L'objectiu del curs és dotar els alumnes d'uns coneixements i unes capacitats que els permetin progressar amb seguretat i autonomia per vies ferrades i camins equipats. Addicionalment es donaran les eines bàsiques per poder resoldre les possibles incidències que poden succeir en el transcurs d'una via ferrada.

El monogràfic començarà el dimarts 6 de juny a les vuit del vespre. Aquesta primera classe, que es durà a terme a les instal·lacions del CECB, servirà per a presentar el curs i per explicar els elements bàsics que cal saber entorn de les vies ferrades. Les altres dues sessions es duran a terme el dissabte 10 i el diumenge 11 de juny, i consistiran en sortides pràctiques per aprendre la tècnica d'aquests tipus de camins verticals, que aniran a càrrec de membres de l'Escola Catalana d'Alta Muntanya.

L'organització demana que per les classes pràctiques cada alumne porti vestimenta adient; calçat esportiu de muntanya, arnès i casc; baga d'ancoratge amb dissipador i dos mosquetons de seguretat; un aparell per rapelar; un mosquetó seguretat HMS (o de pera); tres mosquetons seguretat (del tipus que sigui); 1,5 metres de cordino de 6 mm; una cinta cosida de 80-100 centímetres de perímetre, i guants.

Tothom que vulgui prendre part del monogràfic haurà de tenir el carnet federatiu anual de la FEEC del 2017 adient a l'especialitat o tramitar-ne un de temporal pels dies del curs. L'edat mínima per a participar en l'activitat és de 16 euros. Els menors de 18 anys hauran de presentar l'autorització signada de la tutela i adjuntar una fotocòpia del seu DNI.

El preu del monogràfic és de 65 euros pels alumnes que tinguin el carnet federatiu anual de la FEEC i de 75 euros per aquells que no el posseeixin. D'altra banda, a totes aquelles dones que disposin del carnet federatiu anual de la FEEC, se'ls retornarà un 20% del cost de la inscripció en el marc del programa "Dona i Esport". Les inscripcions es poden formalitzar fins el 6 de juny a la seu del CECB (carrer Urgell, 16, de Manresa).