Àuria Caus i Jaume Arnau són els qui tenen major pujada salarial amb el canvi de cartipàs de Manresa

La remodelació del govern municipal de Manresa no suposarà cap increment de cost en números globals | L'alcalde, Valentí Junyent, és qui té la dedicació més baixa perquè compagina el càrrec de l'Ajuntament amb el de la Diputació | Josep Maria Sala continua sense tenir sou assignat per voluntat pròpia

Estefania Escolà
31 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:35h
La regidora Àuria Caus, l'alcalde, Valentí Junyent, i el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy
La regidora Àuria Caus, l'alcalde, Valentí Junyent, i el primer tinent d'alcalde, Marc Aloy | Estefania Escolà
Els canvis en el govern municipal de Manresa arran de la destitució de la regidora Mireia Estefanell per la seva presumpta participació en les gravacions de David Bonvehí no suposarà cap increment de cost. Així ho ha explicat en roda de premsa l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, qui ha assegurat que tots els regidors han fet un esforç perquè, malgrat dedicar-hi moltes hores, s'han repartit les dedicacions per tal de no incrementar el cost del govern. Junyent és qui té la dedicació més baixa perquè compagina l'alcaldia amb el seu càrrec a la Diputació de Barcelona. Pel que fa a la resta, no hi ha cap canvi substancial, els regidors Àuria Caus i Jaume Arnau són els qui tenen un increment de dedicació més alt (20% i 30% respectivament), fet que els suposarà un augment de salari. En total, el cost del govern municipal és de prop de 40.000 euros mensuals.

En total, el nou govern municipal tindrà 10,59 dedicacions completes repartides en 14 regidors. Les dedicacions s'han repartit entre els socis de govern (CDC i ERC) igual que abans del canvi. Així, CDC tindrà 5,84 dedicacions mentre que ERC en tindrà 4,75. 

En general, no hi ha cap canvi substancial. Les dedicacions més altes són del 95% i es reserven per quatre dels set tinents d'alcalde (Marc Aloy, Joan Calmet, Maria Àngels Santolària i Jordi Serracanta). En aquest cas, els quatre regidors són els qui cobren el salari més alt: 3.704,35 euros mensuals bruts. L'alcalde, Valentí Junyent, és qui té la dedicació més baixa perquè compagina el càrrec de l'Ajuntament amb el de la Diputació. En el seu cas, la dedicació és del 49% i cobra 2.275 euros mensuals bruts. 

Els regidors Àuria Caus i Jaume Arnau són els qui tenen un increment de dedicació més alt (20% i 30% respectivament), fet que els suposarà un augment de salari. Pel que fa als dos nous regidors, Neus Comellas tindrà una dedicació del 85% i cobrarà 2.937,79 euros mensuals bruts, i Pol Huguet tindrà una dedicació del 60% i cobrarà 2.073,37 euros mensuals bruts. En total, el cost del govern municipal és de prop de 40.000 euros mensuals. 

El regidor Sala és l'únic que no té dedicació, ja que des de fa uns mesos està jubilat. D'aquesta manera, cobrarà igual que els regidors a l'oposició i la regidora destituïda, Mireia Estefanell (un màxim de 16.000 euros a l'any).