ERC considera que Sant Vicenç de Castellet necessita un nou camp de futbol

Els republicans consideren que la proposta d'ampliació del govern municipal farà que "el terreny de joc serà limitat de naixement"

Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:45h
Davant de les informacions aparegudes sobre la reforma del camp de futbol, encara en avantprojecte, Esquerra Republicana de Sant Vicenç entén que fer inversions importants en equipaments ha d'estar avalada, sobretot en aquests casos, per un bon projecte esportiu més ampli (amb una vessant educativa important) i basat en una escola i equips de base.

És més que evident la necessitat de Sant Vicenç de tenir un nou camp de futbol, un equipament digne, modern i adaptat als nous temps, que compleixi mides i normatives de seguretat exigides. Tot i que el poble té actualment una fantàstica oferta esportiva, no s'hi pot practicar el futbol, i un nou camp, a més, podria donar l'oportunitat de practicar altres esports.

S'ha creat una comissió per opinar sobre el futur projecte de remodelació del camp, tot i que, segons creu ERC, "amb absències inexplicables de figures molt vinculades i amb una llarga trajectòria en el món del futbol". ERC entén que aquesta actuació és una prioritat legítima del govern local, "com legítima és la postura republicana de no considerar nostre aquest projecte, fet que no ha de sorprendre ningú perquè en els dos últims programes electorals ja apostàvem per la construcció d'unes noves instal·lacions, aptes per practicar-hi altres activitats esportives, en una altra ubicació, encara que comporti més temps". Els republicans consideren que "cal tenir visió de futur, no ser curt-terminista i esperar per tenir la millor solució per a les necessitats locals". Saben que és més complex d'aconseguir però, segons els plantejaments que han fet, "és possible situar el camp de futbol en un altre lloc del plànol municipal, fent el corresponent pla parcial per organitzar urbanísticament la zona".
 
El camp actual ja feia anys que s'havia quedat petit, i ara hi ha importants problemes d'aparcament i de pas a la cruïlla entre Joan Cadevall i Maria Matilde Almendros, "que es podrien agreujar si es desplaça el camp cap a aquest punt". En tot cas, ERC vetllarà perquè les mides reglamentàries es compleixin en tots els punts del camp i demanarà per escrit l'aval de la Federació Catalana de Futbol i del Consell Català de l'Esport. Més enllà d'això, ERC considera que "el terreny de joc serà limitat de naixement". A l'hora de subdividir el camp en altres més petits per competicions tipus futbol 7, per exemple, "només se'n podrà fer un al centre i, per tant, no es podran realitzar partits o entrenaments simultanis". A més, tal com està plantejat l'equipament, "no permet encabir-hi cap altra pràctica esportiva".