Canal Taronja estrenarà «Sempre amunt», sobre l'actualitat castellera local

Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:01h
Carles Jódar en una imatge d'arxiu a la cabina de premsa del Nou Congost
Carles Jódar en una imatge d'arxiu a la cabina de premsa del Nou Congost | Xavier Sucarrats
Canal Taronja començarà el dimecres 7 de juny el programa Sempre amunt, presentat i realitzat pel periodista Carles Jódar, sobre el món casteller. Es tracta d'un programa on es farà un repàs de l'activitat castellera de les colles representants dels àmbits geogràfics de referència de la zona que cobreix Canal Taronja.

El programa cobrirà la informació castellera local i farà un repàs de l'activitat castellera general. També tindrà una vessant didàctica sobre el fet casteller, una activitat que cada cop genera més seguiment entre la població, molta de la qual encara no coneix alguns detalls tècnic o de nomenclatures específiques dels castells.

L'objectiu és donar valor a una activitat en auge que cada cop arrossega més participants i seguidors i que ha fet que a la comarca del Bages, per exemple, ja siguin fins a cinc colles existents. El programa inclourà càpsules que de forma independent tinguin sentit i que totes juntes acabin conformant un tot.

El primer programa s'encetarà amb els Castellers de Santpedor que actuen aquest cap de setmana amb Minyons de Terrassa i Xicots de Vilafranca del Penedès.