Mercè Conesa desmenteix «rotundament» la incorporació d'Estefanell a la Diputació

El grup polític d'ERC a l'òrgan provincial havia anunciat dilluns que l'exprimera tinent d'alcalde de Manresa s'incorporava d'assessora de Comerç

30 de maig del 2017
Actualitzat a les 22:07h
Piulada de Mercè Conesa desmentint la incorporació d'Estefanell a la Diputació
Piulada de Mercè Conesa desmentint la incorporació d'Estefanell a la Diputació | Twitter
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, tampoc no vol la republicana Mireia Estefanell a prop seu. Així ho ha fet saber aquest dimarts al matí amb una piulada al seu compte de Twitter en que desmenteix "rotundament" la incorporació de Mireia Estefanell a la Diputació. En la mateixa piulada, Conesa confirma que ERC ha fet la petició al PDeCAT, però que els nacionalistes no la poden acceptar. El grup polític d'ERC a la Diputació de Barcelona havia anunciat dilluns la incorporació d'Estefanell com a assessora de Comerç.

D'aquesta manera, la que va ser primera tinent d'alcalde de Manresa en el pacte de govern de PDeCAT i ERC veu frustrada, de nou, la possibilitat de seguir-se guanyant la vida amb la política, després que a mitjans d'abril, l'alcalde de Manresa del PDeCAT, Valentí Junyent, la destituís de manera fulminant de número 2 del govern municipal perquè, com va explicar, li havia "perdut la confiança" degut a la seva implicació amb les gravacions de David Bonvehí durant un dinar al restaurant el Vermell de la capital del Bages. Amb aquesta destitució, Estefanell va passar de cobrar 54.600 euros bruts a l'any, a cobrar-ne un màxim de 16.000 euros, com qualsevol regidor sense delegacions.

La piulada de la presidenta de la Diputació de Barcelona dona a entendre que el grup polític d'ERC es va precipitar dilluns a l'hora d'anunciar la incorporació d'Estefanell a la institució provincial, ja que, com afirma Conesa "ERC ha fet la proposta, que el PDeCAT no pot acceptar". Sembla que la suposada participació d'Estefanell en la gravació de Bonvehí, continua pesant, també a la Diputació, tot i que queda per saber qui va filtrar l'àudio a la premsa.

Aquest desencontre entre PDeCAT i ERC a la Diputació per l'afer Estefanell se suma al que hi va haver a nivell local amb gairebé un mes de crisi de govern que va finalitzar amb un nou cartipàs i la regidora sense carteres.