L'EPSEM oferirà tallers de robòtica i tecnologia durant els mesos de juny i juliol

Les activitats estan adreçades a professorat i alumnat d'ESO, de batxillerat i de cicles formatius

Redacció
29 de maig del 2017
Actualitzat a les 11:13h
Les escoles de la UPC de tot Catalunya han organitzat, per als mesos de juny i juliol, diverses activitats –campus, tallers i conferències– al voltant de la ciència i la tecnologia adreçades a professorat i alumnat d'ESO, de batxillerat o cicles formatius. L'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) se suma a aquesta iniciativa i oferirà un ampli ventall d'activitats tecnològiques que inclouen tallers de construcció de cotxes teledirigits, d'impressió 3D i de robòtica, així com demostracions d'eines i tecnologies de l'àmbit de les TIC.

La primera proposta tindrà lloc del 26 al 30 de juny i està adreçada a alumnes de batxillerat i estudiants universitaris. L'activitat s'anomena Frikiweek a l'EPSEM i oferirà tallers, xerrades i demostracions d'eines tecnològiques de l'àmbit de les TIC. El taller serà gratuït i tindrà lloc cada matí. Les inscripcions s'obriran en els propers dies.

Què, qui, com de la informació és el nom de la següent activitat, que es durà a terme els dies 3, 4 i 5 de juliol, de dos quarts de deu del matí a dos quarts de dues del migdia. Adreçat a professors de secundària, el taller estarà orientat a aprendre a cercar i organitzar informació per a preparar classes tant teòriques com pràctiques. Les inscripcions per a participar-hi romandran obertes fins el 14 de juny i es poden formalitzar clicant aquí.

Els dies 5, 6, 7 i 10 de juliol tindrà lloc el Taller d'Arduino, adreçat al professorat de Ciències experimentals i tecnologia d'ESO i batxillerat, així com també al de cicles formatius de les famílies de l'electricitat, l'electrònica, la informàtica i les comunicacions. L'Arduino és una plataforma de desenvolupament programable molt assequible. El curs pretén mostrar el potencial de la computació física en general i d'Arduino en particular, per tal de ser utilitzat a les aules dels instituts com una eina pedagògica. El preu de l'activitat és de 50 euros i les inscripcions ja es poden formalitzar clicant aquí.

Finalment, del 10 al 14 de juliol es durà a terme el taller anomenat Vols construir un cotxe teledirigit? que estarà adreçat a alumnes de 3r i 4t d'ESO i de batxillerat. En aquest curs s'aprendrà a utilitzar una impressora 3D i s'assimilaran conceptes sobre robòtica. El curs, les inscripcions del qual encara no estan obertes, tindrà lloc de nou del matí a dues del migdia.