Santpedor es prepara per a la festa amb el cagaruc i el concurs de llançament de mòbils

El municipi bagenc ha viscut aquest diumenge una matinal molt participativa

El concurs de llançament de mòbils de Santpedor ha celebrat la segona edició
El concurs de llançament de mòbils de Santpedor ha celebrat la segona edició | Xavier Sucarrats
28 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:30h
Encara falten dues setmanes però Santpedor ja comença a viure la seva gran festa. La matinal d'aquest diumenge ha estat una prèvia de la disbauxa que és sempre la Festa Major. L'antic camp de futbol i el pàrquing de camions situat als terrenys adjacents han rebut la visita d'un bon nombre de vilatans, ja fos per participar en el cagaruc o el concurs de llançament de telèfons mòbils.

L'activitat ha començat a les deu del matí. El camp de futbol vell ja estava a punt per celebrar el cagaruc. Amb les parcel·les marcades, les botifarres i els refrescs han servit com a esmorzar que amenitzés el moment més esperat per a tots aquells que havien comprat butlletes. A les onze del matí ha aparegut el ruc encarregat repartir sort. L'animal ha estat immòbil bona part de la seva actuació. La temença que marxés de buit com l'any passat i haver de realitzar un sorteig ha planat entre els assistents. Però finalment, el ruc ha fet la seva feina. Un santpedorenc podrà gaudir d'una bona Festa Major.

Al costat del cagaruc, l'entitat excursionista 2X2 ha organitzat la segona edició del concurs internacional de llançament de telèfons mòbils. La mecànica era molt senzilla. El mateix estil de competició que el llançament de pes però substituint la pesada bola metàl·lica per antics aparells mòbils. En total, una setantena de participants s'hi ha atrevit en el decurs de les dues hores de competició. Roger Hernández (en categoria absoluta) amb un llançament de 74 metres, Sílvia Vilaseca, (femenina) amb 28,90 metres, Abel Vila (infantil) amb 38,40 metres i Queralt Ferrer, Gerard Pallarols i Irina Culebras (estil lliure) amb 9,20 metres han estat els vencedors. Aquests darrers, membres dels Castellers de Santpedor, han fet el seu intent tot realitzant un pilar de tres net. 

La Festa Major de Santpedor començarà el proper dijous 8 de juny i s'allargarà fins el dilluns dia 12.
 

Santpedor ha celebrat aquest diumenge el cagaruc. Foto: Xavier Sucarrats

Arxivat a