Detenen una vident per vendre robots de cuina que comprava estafant els clients

La dona, de Sant Joan de Vilatorrada, comprava els aparells amb les dades dels seus clients i els revenia a través d'un web de compravenda

Redacció
28 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:45h
Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona, de 52 anys i veïna de Sant Joan de Vilatorrada, com a presumpta autora de set delictes de falsificació documental i un delicte continuat d'estafa. L'arrestada, que treballava de vident, havia aconseguit les dades personals, d'almenys, sis dels seus clients i les utilitzava per comprar robots de cuina, finançats a càrrec dels estafats, que revenia més barats en una aplicació de compravenda.

La dona havia contactat amb diferents venedors d'una coneguda empresa distribuïdora d'aquests aparells electrodomèstics i hauria comprat robots per valor de 8.400 euros. La detenció es va dur a terme el passat dimarts i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a la vident. No es descarta que hi puguin haver més persones afectades.

La investigació dels Mossos de Manresa es va iniciar al mes d'abril arran de la denúncia d'un ciutadà al qual una entitat financera li reclamava 2.400 euros per un préstec adquirit per la compra de dos robots de cuina valorats en 1.200 euros cadascun. La policia va localitzar fins a cinc persones més que es trobaven en la mateixa situació, amb deutes de financeres per la compra d'un o dos robots de cuina que ells no havien efectuat. 

Els agents van identificar que la detinguda s'aprofitava de la seva feina de vident per demanar una còpia del DNI als seus clients (per les dues cares del document d'identitat) que els afectats li enviaven a través del telèfon mòbil. L'acusada feia servir aquestes dades personals per comprar robots de cuina falsificant els contractes i, quan li arribava la compra, venia els electrodomèstics més barats (per 900 euros) a través d'una aplicació mòbil de compravenda. D'aquesta manera aconseguia uns guanys nets.