Un documental que enllaça els enderrocs de Sant Ignasi i Sala Ciutat, premiat a Toledo

per Pere Fontanals , Manresa, 27 de maig de 2017 a les 13:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Projecció del documental manresà d'Enric Roca, a Toledo Foto: Enric Roca

El documental Portava moltes misses, però el cine em va distreure, realitzat pel manresà Enric Roca, ha guanyat el primer premi del Concurs Internacional de Documentals sobre el Patrimoni que s'ha lliurat aquesta setmana a Toledo. Portava moltes misses, però el cine em va distreure, enllaça l'enderroc de l'antiga església de Sant Ignasi, el 1936, amb el de la Sala Ciutat, el 2016, a partir de la descoberta dels fonaments de l'església durant l'enderroc de l'equipament, vuitanta anys després.

La realització del documental parteix del material que Enric Roca va gravar durant l'enderroc de la Sala Ciutat i que va fer servir per a un documental anterior, projectat en un acte del CineClub Manresa, Tots parlen del final sobre l'enderroc de la Sala Ciutat.


Enric Roca va finalitzar el documental premiat el novembre de 2016. Té una durada de 6 minuts i parteix de les senyals de l'antiga església de Sant Ignasi, que han quedat al descobert amb l'enderroc de la Sala Ciutat. Es tracta d'una reelaboració de les imatges gravades durant l'enderroc utilitzades en el treball anterior, combinades amb fotografies de l'església Sant Ignasi, que mostren com l'enderrocament de l'església va ser molt mes greu i violent, amb conseqüències sobre el patrimoni de la ciutat.

Enric Roca treballa ara mateix en un nou documental sobre la persecució religiosa a Manresa durant el segon semestre de 1936.

 

Participació