La Plataforma Animalista de Santpedor llança un capot a Fauna en la recollida de firmes anti-vaquetes

Diu que no n'és responsable, però la fundació va córrer a retirar del seu web tota la informació de la campanya i el formulari per recollir signatures un cop es va fer pública la denúncia

Vaquetes de la Festa Major de Santpedor
Vaquetes de la Festa Major de Santpedor | Aura Tomasa
Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:16h
La Plataforma Animalista de Santpedor (PAS) he fet públic un comunicat aquest dijous en que es fa totalment responsable de la recollida de signatures contra les vaquetes de Santpedor i n'exonera la Fundació Fauna, després que NacióManresainformés de la denúncia que un veí de Santpedor ha portat a terme contra ells davant l'Agència de Protecció de Dades.

El comunicat apunta que "Fundació Fauna no l'organitza, sense perjudici que membres voluntaris d'aquesta i altres organitzacions col·laborin de manera desinteressada en la recollida de signatures", però obvia que la web d'aquesta fundació, o sigui, a nivell corporatiu, tenia informació de la recollida de signatures i tenia un formulari per descarregar-lo. Tant la informació sobre la recollida de firmes, com el formulari es van eliminar del web de seguida que NacióManresa va fer pública la denúncia.

En el comunicat, la PAS apunta que la recollida de signatures és encara "un procés obert i en curs" i que "en cap moment" no ha marcat una data de lliurament de signatures, que ho farà "quan ho cregui més adient". La plataforma també assegura que "en cap cas s'ha fet un us fraudulent ni il·legítim de les dades" i que es reserva el dret de fer "les accions oportunes" contra la denuncia que valora com a "absolutament improcedent i falsa".

El comunicat apunta que "la recollida de signatures és un procés legal i rigorós", malgrat que en el seu cas, el formulari de recollida de firmes no assenyalava enlloc que les dades s'usarien d'acord a la llei de protecció de dades, com és normativament preceptiu.
Arxivat a