Els treballadors d'Unipost reclamen cobrar «al dia» i les pagues endarrerides

La CUP proposa un salari mínim de 1.000 euros per a tots els empleats de Manresa i que l'Ajuntament el reclami a totes les empreses que treballin amb ell

Treballadores i treballadors d'Uniport a la plaça Major
Treballadores i treballadors d'Uniport a la plaça Major | Pere Fontanals
Laura Busquets
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:43h
Els treballadors d'Unipost de Manresa reclamen poder cobrar "al dia". Així ho ha explicat la delegada sindicat de la CGT, Imma Mas, qui ha destacat que tot i que el 2014 l'empresa es va comprometre per escrit a pagar entre l'1 i el 5 de cada mes, "no ho estan complint". De fet, aquest dimecres, en una roda de premsa conjunta amb la CUP, Mas ha posat d'exemple els darrers quatre mesos. Segons ha relatat, el sou s'ha anat cobrant en tres i quatre pagaments cada mes i l'abril encara no l'han cobrat sencer. Una altra de les exigències dels treballadors és que Unipost els aboni les pagues endarrerides. De la paga d'estiu del 2016 encara els deuen el 60%, mentre que encara no han cobrat res de la paga del desembre. Per la seva banda, el regidor de la CUP, Jordi Garcés, ha reclamat un salari mínim de ciutat de 1.000 euros per a tots els treballadors i que l'Ajuntament el reclami a les empreses que treballen amb ell.

El 2014 l'empresa i els treballadors d'Unipost van arribar a un conveni pel qual la companyia es comprometia a pagar entre l'1 i el 5 de cada mes i els treballadors, a canvi, acceptaven una rebaixa del 17% del sou. La delegada sindical de la CGT, Imma Mas, ha revelat que un informe del sindicat demostra que aquest compromís només es va complir els primers mesos des de la signatura, però després els cobraments s'han anat posposant. De fet, es demostra com en els deu primers dies no es cobra ni el 50% del sou. 

El regidor de la CUP, Jordi Garcés, ha assenyalat que la seva formació se suma a la lluita dels treballadors d'Unipost i ha denunciat que la seva situació és "inadmissible i insostenible". A més, també ha apel·lat l'Ajuntament de Manresa, un dels principals clients dels serveis d'Unipost, perquè pressioni l'empresa i exigeixi el pagament de les nòmines quan toca. Segons Garcés, l'Ajuntament ha de vetllar perquè els treballadors de la ciutat puguin tenir "un vida digna". 

A Manresa hi ha més de quaranta treballadors afectats que donen servei a tota la comarca del Bages. De moment, per reclamar puntualitat en els pagaments, durant dues setmanes aquest mes de maig els treballadors han decidit fer parades de la meitat de la jornada.