La Fundació Althaia se suma a la Setmana Sense Fum

L'objectiu central és conscienciar la població dels efectes nocius del tabac per a la salut

Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:54h
La Fundació Althaia se suma a la Setmana Sense Fum amb l'organització de diferents activitats que tenen com a objectiu sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, abandonar-lo si s'és fumador i poder gaudir d'un ambient lliure de fum. El lema d'enguany és Menys fumar i més caminar.

Aquest dimecres, dia 24 de maig, professionals de la institució visitaran diferents centres de secundària i universitaris de Manresa. Oferiran als alumnes la possibilitat de fer-se una carboximetria, que serveix per mesurar el nivell de monòxid de carboni que tenen les persones fumadores en els pulmons. És una activitat de prevenció que té per objectiu sensibilitzar els joves i adolescents sobre els riscos que comporta el tabaquisme. Alhora, se'ls dóna informació i eines per deixar aquest hàbit.

Des de divendres dia 26 i fins dimarts dia 31 de maig, el vestíbul de consultes externes de l'Hospital Sant Joan de Déu acollirà la figura d'uns pulmons, que s'emplenaran de papers que simbolitzaran els alvèols i els hàbits de consum de tabac de les persones que vulguin participar en l'activitat. Aquesta és una activitat comuna que es portarà a terme a diferents centres sanitaris del territori adherits a la Xarxa de Prevenció del Tabac de la Catalunya Central. Els papers de color vermell seran els dels no fumadors; els negres, els dels fumadors; els rosa, els dels exfumadors de més d'un any i, els grisos, els dels fumadors passius. A més, dimarts 31, Dia Mundial Sense Tabac, hi haurà una taula informativa i es realitzaran carboximetries a totes les persones interessades.

A la Clínica Sant Josep també hi haurà una estructura de pulmons per portar a terme aquesta activitat a partir de divendres a la tarda. Dijous i divendres, els pulmons seran al CAP Barri Antic.

La Xarxa de Prevenció i Salut de la Catalunya Central organitza una activitat conjunta, que consisteix en instal·lar uns pulmons a un espai públic de cada capital de comarca per tal de veure quin és el consum de tabac entre la població. A Manresa, aquesta activitat es farà dijous dia 25 al matí a la plaça Europa i, a la tarda, a la plaça Sant Domènec.