Núria Picas: «Pensava que allà em quedava, però seguia lluitant»

L'atleta se sincera amb un detallat i íntim relat on explica el "fort dolor" que li va impedir coronar el Makalu

Núria Picas, provant l'ascens al Makalu.
Núria Picas, provant l'ascens al Makalu. | Núria Picas
Redacció
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:07h
L'atleta manresana Núria Picas ha penjat a les xarxes socials un detallat i íntim relat de com va ser el moment en què va decidir abortar l'expedició per arribar al cim del Makalu, a 8.481 metres. Un relat intens, en què explica el fort dolor al pit que va començar a notar quan es va aixecar a mitjanit per iniciar la marxa.

Una vegada va començar l'ascens, explica, ni tan sols va poder avisar els companys, ja que, de cop i volta, es va quedar "sense forces". Va ser justament en aquest punt, ha indicat, quan va decidir girar cua, tornar a la tenda del C4, a 7.900 metres i encarar un descens "amb molt dolor" i sola, on considera que un "àngel" la va salvar. "Havia sentit moltes històries i drames en alçada", ha relatat, i ha reconegut: "Pensava que allà em quedava, però seguia lluitant". 

Poc a poc, ha explicat, va poder anar baixant fins als 7.33 metres i, finalment, fins als 5.600 metres. Segons ella, ni tan sols es podia estirar de dolor. Van ser vuit hores "lentes" fins al Camp Base Avançat, on va arribar a les 9.00 del matí, aproximadament, i on un helicòpter la va evacuar fins a l'Hospital Norvic de Katmandú amb una pneumònia, segons els metges.