Els comerços de Manresa col·laboren amb el projecte «Parelles Artístiques»

Diverses entitats del Bages han impulsat la difusió del projecte mitjançant la UBIC i Manresa+Comerç, i fins a mitjans de juny es podran veure algunes de les obres de persones amb problemes de salut mental en diferents comerços

Una «Parella Artística» durant l'elaboració d'una obra
Una «Parella Artística» durant l'elaboració d'una obra | Ampans
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:48h
Els aparadors dels comerços de Manresa exposaran obres fetes per artistes bagencs i persones amb problemes de salut mental. La Unió de Botiguers i Comerciants, Manresa+Comerç fa difusió d'aquesta manera de les Parelles Artístiques, un projecte d'experiències creatives per la salut mental que va néixer l'any 2006 de la mà de la Fundació Centre mèdic Psicopedagògic d'Osona i que ja fa 3 anys va arribar al Bages, fruit de l'acord entre Ampans, Mutuam, Fundació Althaia i Projecte Mosaic. 

Joaquim Falcó, Àngels Freixenet, Marina Bogatell, Roser Oduber o Maria Gelabert, entre d'altres, són alguns dels artistes bagencs professionals que formen parella artística amb 10 usuaris dels serveis de salut mental de les entitats que lideren aquest projecte. L'objectiu és afavorir la inclusió social i comunitària de les persones amb malaltia mental i trencar amb la visió estigmatitzada de la societat vers la salut mental.

Des del projecte es potencia que els artistes professionals coneguin i treballin conjuntament amb les persones que tenen un problema de salut mental, els artistes amateurs. D'aquesta manera els artistes professionals poden conèixer d'una manera més pròxima què és la salut mental i així trencar els mites i l'estigma que existeixen.

Des de principis de maig i fins a mitjans de juny les obres es podran veure als aparadors de l'Abacus, la Farmàcia Esteve, l'Elde, l'Orquídia, Obrallar, Vital S&B, Dormity i El Taller. Les obres estan a la venda per un preu de 60 euros i els beneficis s'invertiran íntegrament a finançar el projecte, que rep el suport i col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el BBVA i CatalunyaCaixa.