Picapoll i albergínia blanca, masies del segle X... al Benvinguts a Pagès al Bages

Visites gratuïtes a més de 225 explotacions agràries, ramaderes i pescadors d'arreu de Catalunya, els dies 3, 4 i 5 de juny

Biosca de Castelltallat, un dels establiments que van participar en el primer Benvinguts a pagès
Biosca de Castelltallat, un dels establiments que van participar en el primer Benvinguts a pagès | Benvinguts a Pagès
Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:21h
Vols descobrir varietats de productes autòctons com l'albergínia blanca o el raïm picapoll? T'agradaria visitar una finca dedicada a la producció de vi des de fa més de mil anys? O una masia del segle X que ha estat sempre habitada per la mateixa família? Vols veure com es crien pollastres ecològics en llibertat o descobrir com es fa la mel o on es cultiva el safrà?

Aquestes són només algunes de les propostes que podem visitar del 3 al 5 de juny en el marc de la segona edició de Benvinguts a Pagès al Bages en què s'han inscrit una cinquantena d'explotacions, restaurants, allotjaments i activitats de la comarca.

Es tracta d'un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d'arreu de Catalunya, que faran visites gratuïtes perquè puguem veure com i on es fan els productes que després ens arriben a taula.

Però, a més, Benvinguts a Pagès ens proposa organitzar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país perquè, a més d'aquestes visites, hi ha allotjaments en entorns rurals, restaurants que faran un menú especial i activitats complementàries a totes les comarques catalanes.

A poc menys de 15 dies per a la gran festa del món rural català, hi ha més de 225 pagesos, ramaders i pescadors d'arreu de Catalunya que s'han apuntat a la iniciativa; més de 200 restaurants, uns 215 allotjaments i més de 170 activitats complementàries de tipus molt divers organitzades per Ajuntaments, entitats i col·lectius. En total, gairebé 820 propostes diferents que ens permetran descobrir el producte i la terra en qualsevol punt del país.

Com podem fer un cap de setmana Benvinguts a Pagès?

Al web www.benvingutsapages.cat hi ha tota la informació de les explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries que participen al Benvinguts a Pagès.

Les visites a les explotacions agràries i ramaderes són gratuïtes i no cal que reserveu abans (a no ser que sigueu un grup molt nombrós). Al web trobareu el llistat de participants per comarques o bé per producte, i a la fitxa podreu veure els horaris de les visites i les indicacions per arribar-hi.

Per planificar un cap de setmana amb gastronomia de qualitat, al mateix web trobareu els restaurants que ofereixen el menú Benvinguts a Pagès i Setmana Bio, menús que contenen plats cuinats amb productes de temporada, ecològics i del territori. I, en el cas dels allotjaments, que ens permeten fer nit a qualsevol comarca, fan ofertes especials per a tot el cap de setmana. A les fitxes del web hi trobareu la informació i les dades de contacte de cada establiment per si teniu algun dubte o voleu fer la reserva.

Les activitats complementàries són molt diverses, algunes són gratuïtes i d'altres tenen un cost associat. També trobareu tota la informació, horaris i indicacions al web www.benvingutsapages.cat

Promocions especials per als Súpers

Tots els infants i joves que siguin del Club Súper3 tindran condicions especials el cap de setmana del Benvinguts a Pagès. Per una banda, tindran un obsequi quan visitin alguna de les explotacions participants i, d'altra banda, podran participar de forma gratuïta a les activitats complementàries.

Els organitzadors

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d'Empresa i Coneixement -a través de l'Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. També hi col·laboren Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i un ampli ventall d'entitats i associacions del país. Enguany, la Setmana Bio s'incorpora al projecte de Benvinguts a Pagès i ambdós esdeveniments es celebraran de forma conjunta, de manera que Benvinguts a Pagès donarà el tret de sortida de la Setmana Bio, que es celebrarà del 3 al 9 de juny de 2017.

Una primera edició de Benvinguts a Pagès molt premiada

Aquesta setmana, Benvinguts a Pagès rebrà en el marc d'un Congrés Europeu de Turisme Rural a Astúries organitzat per escapadarural.com, portal líder de turisme rural, el reconeixement com a millor campanya per a la promoció de destinació. Es valora que Benvinguts a Pagès ha permès incentivar l'atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l'agricultura i la gastronomia locals.

A més, fa unes setmanes, Benvinguts a Pagès va ser reconegut amb el Premi Alimara a la Innovació en Producte o Experiència, un guardó que reconeix l'aportació de la nostra iniciativa en la promoció turística de Catalunya. Es tracta d'uns guardons creats pel CETT, campus internacional de formació i transferència de coneixement en turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona.