La connexió entre Berga i Barcelona millorarà amb dos nous viatges de bus

per Redacció, 23 de maig de 2017 a les 12:52 |
Autobús de Berga | Flickr
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La connexió entre Berga i Barcelona millorarà a partir del mes de juny, després que el Consell Comarcal del Berguedà hagi aconseguit dues noves expedicions de bus, per tal de cobrir algunes franges en què no hi havia cap servei. Ho ha anunciat aquest dimarts en un comunicat, després de diverses reunions amb la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat. 

Segons el Consell, aquests dos nous viatges facilitaran que els estudiants que cursin estudis de tarda puguin veure el bus com a mitjà de transport efectiu, i que això, per altra banda, els permeti seguir vivint a la comarca. Concretament, les dues noves expedicions seran una en cada sentit de trajecte, donant servei semidirecte, amb parades a Navàs i Sallent, i sortiran de Berga a les 13.00 hores, per fer el trajecte de sortida de Barcelona a les 17.15 hores. 


Fins ara, ha recordat l'ens públic, entre les 11.00 i les 14.30 hores no existia cap servei en direcció a Barcelona. De la mateixa manera, i en sentit contrari, no hi havia res entre les 16.00 i les 18.30 hores. Segons el Consell, és important destacar la "predisposició del Govern" en incorporar aquestes expedicions, així com la possibilitat d'explorar noves rutes i combinacions a millorar. 

Durant les reunions tingudes, doncs, l'ens públic comarcal va traslladar també les situacions viscudes i denunciades per diversos ciutadans, respecte del servei de bus i els retards, i va instar la Generalitat a estudiar els casos i reforçar rutes i vehicles.  Ara per ara, però, s’estan produint anualment unes 67.000 validacions de targetes 10/120, a banda dels viatges amb bitllet senzill. Aquesta xifra és un 22,3% més alta que el 2015, i del 97,56% acumulat des del 2014. La perspectiva, a més, és que continuï creixent el seu ús. 

 

Participació