Santpedor ja ho té tot a punt per a la segona edició del concurs de llançament de mòbils

Tindrà lloc aquest diumenge i es durà a terme al costat del camp de futbol vell

Redacció
23 de maig del 2017
Actualitzat a les 9:59h
El Centre Excursionista 2x2 de Santpedor organitza, per segon any consecutiu, el que ells anomenen el Gran Premi Internacional de Llançament de Mòbil. Es tracta d'una iniciativa lúdica que pretén donar una segona (i molt curta) vida als telèfons mòbils vells, en el marc d'una competició en la qual no només es valorarà la distància del llançament sinó també l'estil. 

Tal com els mateixos impulsors de la iniciativa expressen, el llançament de mòbil és "l'únic esport on es poden arreglar les desavinences amb la frustració generada per aquest instrument modern". I és que aquest esdeveniment -que començarà a les onze del matí i es durà a terme al costat del camp de futbol vell del poble-  pretén potenciar l'ecologisme i el reciclatge recuperant els mòbils vells que ja no es fan servir i que estan oblidats en un calaix, amb l'objectiu que no vagin a parar a les escombraries normals i que es reciclin com cal. 

"Els mòbils són petits grans contaminats, degut a la massiva utilització que en fem.  Una de les parts més contaminants del mòbil són les bateries, que estan fabricades per substàncies com el ferro, el coure, el níquel, l'alumini o el cobalt", expliquen els del Centre Excursionista 2x2, que declaren que si es llencen on no toquen, "contaminen l'entorn del que tots gaudim i ens alimentem". 

L'activitat, que estarà dividida per categories, s'emmarca dins la Festa Major de Santpedor que, enguany, se celebrarà del 9 a l'11 de juny. Tothom que s'hi vulgui inscriure ho pot fer clicant aquí.


Arxivat a