El Rugby Manresa perd la final de Primera Catalana contra el BUC B (18-8)

Manresa RC i BUC B van jugar dissabte la final de Primera Catalana
Manresa RC i BUC B van jugar dissabte la final de Primera Catalana | Sandra P.
22 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:01h
El Rugby Manresa va perdre dissabte la final de Primera Catalana contra el BUC B i va finalitzar així la temporada com a subcampió de la categoria. La grada de la Foixarda estava plena de gom a gom amb aficionats d'ambdós equips. Començava el matx amb dos rivals molt decidits i molta contundència en els contactes.

Havien passat pocs minuts des del xiulet inicial quan els manresans aprofitaven un cop de càstig local per provar d'encertar a pals un xut a pals sense èxit. Entre anades i tornades del joc per a les dues bandes, es preveia la igualtat que protagonitzaria el partit. Però al minut 10, i després de moltes fases davant la línia d'assaig, el Manresa aconseguia la primera i única marca del partit que posava el marcador 0-5.

La possessió de l'oval anava d'una banda a l'altra i ambdós equips lluïen una bona defensa que parava els contundents cops. Però després de dos cops de càstig, un a favor de cada equip en diferents moments, ambdós demanaven xutar a pals, i cap d'ells era encertat.

El BUC continuava insistint, i amb una molt bona continuïtat en el joc a la mà gairebé arribava a assaig, però la defensa manresana ho parava fent cometre avant al jugador negre. Un cop de càstig després de la meleé a davant d'assaig permetia al BUC llançar a pals i posar el marcador 3-5. Pocs minuts després, se'ls presentava una ocasió similar, i tornaven a sumar 3 punts més gràcies a un xut a pals de cop de càstig.

Abans d'arribar a la mitja part (6-5), el BUC intentava tornar a sorprendre travessant la defensa manresana i gairebé arribant a assaig, però el 15 manresà i un dels ales paraven el cop i no els deixaven passar.

A la segona part, els dos equips entraven al camp encara més connectats que a la primera. La lluita esdevenia molt aferrissada per les dues bandes i la defensa d'ambdós equips mostrava molta contundència.

Dins d'un joc tan igualat i amb anades i tornades, es tornaven habituals els xuts d'una banda a l'altra i el joc proper es mostrava tens i molt enfrontat. Tant els del Bages, com els de Barcelona, aprofitaven molts cops de càstig per xutar a pals i intentar encertar més punts per avançar-se al marcador. I amb més encerts els buquers, que amb quatre xuts sumava 12 punts més, davant de només un encert manresà. El marcador quedava 18-8 al final del partit que situava al BUC B com a campió de Primera Catalana.